Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volvo Concept Estate – o nouă mostră de excelenţă scandinavă

27 Februarie 2014 - 12:58
Ilie Toma
Volvo Concept Estate – o nouă mostră de excelenţă scandinavă
Cei de la Volvo nu încetează să ne impresioneze încă de la lansarea lui Concept Coupe, în toamna anului trecut. A urmat Concept XC Coupe, prototipul care a prefaţat aşteptata nouă generaţie a SUV-ului XC90, iar acum suedezii ne anunţă că vin la

Geneva cu o nouă creaţie conceptuală, care ia silueta unui break – Volvo Concept Estate.

Designerii auto sunt întotdeauna în căutarea unor soluţii originale, care să se distingă măcar un pic de uzanţa prezentului lumii auto. Unele concepte reuşesc să aducă astfel de elemente pe care să le admiri şi cărora să le recunoşti originalitatea. Puţine creaţii, însă, reuşesc să te frapeze de-a binelea prin integritatea originalului, prin capacitatea lor genială de a-ţi demonstra că există şi noţiunea de „altfel”, un altfel inspirat, atunci când vine vorba de o maşină. Ei bine, noul Volvo Concept Estate e tocmai una din acele creaţii de colecţie, integre şi uluitoare.

Laconic, simetric, dar modern în acelaşi timp – acestea sunt cuvintele care par să definească designul interior şi exterior al noului concept. Nu mai există butoane clasice, ele fiind înlocuite cu o tabletă imensă. În acelaşi timp, câteva dintre comenzile imediate, pe care ţi le doreşti frecvent, sunt încadrate într-un panou simetric amplasat mai jos, cu un design inspirat parcă din simetria aeronautică. Materialele şi finisajele sunt exotice şi cu totul neobişnuite pentru o maşină, proprii mai degrabă pentru o sufragerie scandinavă.

Noua creaţie are şi o siluetă extrem de dinamică, posibilă datorită faptului că pe lateral există doar câte o singură portieră.

Creatorii scandinavi ne sugerează că ideile şi formele lui Concept Estate s-ar putea regăsi pe viitoarele modele de serie V70 şi XC70.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter