Noul Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-440, ediţie specială cu 440 CP!
27 Martie 2014, 09:03
Mitsubishi reînvie tradiţia de a lansa ediţii speciale ale lui Lancer Evolution dedicate exclusiv Marii Britanii, acolo unde modelele de înaltă performanţă ale mărcii au fost întotdeauna apreciate mai mult. De această dată, însă, nu vorbim de cei aproape 300 CP standard ai motorului turboaspirat de 2.0 litri de sub capota lui Lancer Evolution X, şi nici măcar de cei 400 CP ai ultimei ediţii speciale FQ-400, lansată tocmai în anul 2009. Noul Lancer Evolution X FQ-440 vine cu 440 CP la activ şi un cuplu maxim de 559 Nm, disponibil la 3,100 rpm.

Motorul a primit un nou creier electronic şi o nouă turbină de la HKS, dar şi un nou sistem de evacuare de la Janspeed. Transmisia ediţiei speciale e cea automată standard a modelului, cu dublu ambreiaj şi 6 trepte. Cei de la Mitsubishi au montat şi un set de pistoane mai puternice pentru frâne,
au coborât suspensia faţă cu 35 mm, iar cea spate cu 30 mm, şi au încălţat maşina în jante noi forjate de la BBS, de 18 inch. Au dotat maşina cu lumini bi-xenon şi faruri anticeaţă, iar noile ştergătoarele de parbriz sunt realizate din silicon, pentru silenţiozitate şi aerodinamică. Sistemul legendar de tracţiune integrală Super-All Wheel Control a rămas prezent.

Deşi Mitsubishi nu publică nicio poză de interior, acolo se anunţă alte picanterii, precum scaunele sport Recaro, sistemul audio premium Rockford cu 8 difuzoare şi un 1 subwoofer, sistem multimedia şi de navigare cu conexiune USB şi
Bluetooth, sau volan sportiv multifuncţional îmbrăcat în piele.

Noul Lancer Evolution X FQ-440 va fi disponibil doar în culoare albă şi va costa exact 50,000 lire sterline, echivalentul a aproape 60,000 euro. O condiţie mai ciudată, dar obligatorie, e prezenţa unui dispozitiv care va înregistra datele despre parametrii dinamici ai maşinii şi locaţiile vizitate de ea şi le va raporta distribuitorului britanic. Cei care nu vor dori raportarea acestor date nu vor putea beneficia de garanţia standard a maşinii.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
3,205
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 27 Martie 2014 - 20:03
Cu toate ca sunt fanul SUBARU, respect pe cei ce "asuda" sa ajunga din urma ProDrive-ul... kiar as vrea un duel aprig intre FQ440 si CS400, desi sunt konvins 90% de victoria lui CS400 :))
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!