Alfa Romeo ar putea deveni o marcă independentă
29 Aprilie 2014, 09:42
Despre Alfa Romeo şi posibilele ei căi de viitor s-a vorbit într-atât de mult în ultimul timp, încât niciun zvon nu mai mare cu adevărat serios. Un SUV Alfa Romeo este aşteptat de ani buni şi nu mai vine. Se zvonea apariţia unui sedan pe nume Giulia, se zvonea şi adoptarea tracţiunii spate ca o caracteristică definitorie a mărcii în dorinţa de a-şi trage o identitate premium. Dar puţine din zvonurile promiţătoare au fost realizate, iar ultimul dintre ele sugerează că CEO-ul Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne,
ar fi decis să transforme Alfa Romeo într-o companie independentă, după exemplul Maserati şi Ferrari. Se pare că Marchionne ar urma să facă publice aceste intenţii la 6 mai, atunci când e preconizată trasarea viitoarelor strategii pentru grupul Fiat-Chysler.

Marca Afla Romeo nu a adus profit în ultimii 10 ani, iar vânzările globale sunt tot mai palide, pe fondul a doar două modele produse pe scară largă – MiTo
şi Giulietta, alături de exclusivistele 4C şi, mai nou, 4C Spider. Anul trecut vânzările mărcii au scăzut cu 56% şi au totalizat doar 74,000 de maşini la nivel global, un nivel nemaivăzut pentru Alfa de la sfârşitul anilor 1960 încoace. În acelaşi timp în 2013 profitul celor de la Ferrari şi Maserati a însumat 470 milioane de euro, iar succesul recentelor lansări Maserati ar putea servi drept un exemplu pentru noua strategie Alfa Romeo.
PiataAuto.mdIlie Toma
1
2,956
COMENTARII (1)
Robert
Bucureşti, România
la 1 Mai 2014 - 09:56
E 1 Mai , nu 1 Aprilie nu? intreb pentru ca vestea asta e prea buna sa fie adevarata. Cand ma gandesc la Alfa Romeo si independenta ei cu viitoare modele cu tractiune spate se ridica paru pe mine. Sa fie, multa bafta le doresc, ar fi cazul ca cineva sa le comenteze cu tupeu celor de la Dacia.
2
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!