Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: MINI Countryman facelift

16 Aprilie 2014 - 01:00
Ilie Toma
Premieră: MINI Countryman facelift
Primul SUV din istoria MINI, lansat pe piaţă în anul 2010, a ajuns la etapa unei împrospătări logice. Se pare, însă, că interpretarea originală a fost într-atât de bună, încât faceliftul de mijloc de carieră i-a adus modelului doar nişte retuşări discrete şi mici actualizări la substratul tehnic, care să-l facă mai eficient. De fapt, succesul primei interpretări este confirmat şi de cifre, MINI Countyman vânzându-se în peste 350,000 de exemplare de la lansare.

Schimbările estetice sunt, deci, foarte discrete. Calandrul a primit o nouă textură, iar versiunile Countryman Cooper S şi Cooper SD au primit o nouă linie cromată orizontală şi câte un „S” pe calandru. Versiunile fără „S” vor beneficia de două linii orizontale. Motorizările cu tracţiune integrală primesc acum standard zone de protecţie inferioară a caroseriei, menite să accentueze caracterul aventurier al modelului. Gama de culori a mai primit noi nuante, una dintre care e verdele din imaginile acestei ştiri. De asemenea, MINI Countryman facelift poate primi noi inserţii negre lucioase pe caroserie. Tot în calitate de dotări opţionale SUV-ul poate primi faruri de ceaţă cu LED-uri. E ciudat, însă, că blocurile spate nu s-au învrednicit şi ele de nişte fascicule de LED trendy odată cu facelift-ul. Un ultim aer de novaţie e dat de noile jante din aliaj uşor, care sunt semnificativ mai reduse în greutate şi mai optimizate aerodinamic.

Nici interiorul nu se bucură de schimbări prea radicale. Cei de la MINI menţionează că a fost îmbunătăţită izolarea fonică, iar printre micile modificări se numără o nouă gamă cromatică a vitezometrului şi turometrului şi un set de noi dotări şi accesori multimedia cu care poate fi echipat modelul.

Gama de motoare a rămas aceeaşi, dar unele propulsoare au primit mici adiţii de putere şi un plus de eficienţă.

Motorului lui Cooper S Countyman şi-a crescut puterea de la 184 CP la 190 CP, reducându-şi astfel cu 0.1 secunde şi timpul de sprint până la 100 km/h. Timpii de acceleraţie şi cifrele de consum au fost îmbunătăţite şi pentru celelalte versiuni, deşi valorile de putere au rămas neschimbate. Cea mai performantă versiune, MINI John Cooper Works Countryman, dezvoltă 218 CP şi 260 Nm cu funcţie overboost, fiind capabilă să atingă prima sută în 7.5 secunde.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (23 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter