Premieră: noul Lexus NX, cyborg-ul civilizat
11 Aprilie 2014, 09:57
Vă mai amintiţi de conceptul
Lexus LF-NX, cel pe care noi l-am
botezat „cyborg” pentru înfăţişarea
sa extraterestră? Ei bine, cyborg-ul
s-a civilizat şi a ajuns model de
serie, iar Lexus publică astăzi
primele imagini cu acesta!
Modelul de serie poartă
numele NX şi e un
SUV premium de
talie medie, mai
mic decât RX,
care vine să se lupte într-o nişă cu concurenţă tot mai acerbă.

Designul său exterior a păstrat mai multe elemente ale conceptului, dar a devenit mult mai cizelat, preluând unele elemente de la sedanul IS. Profilul lateral lasă impresia unei linii
fluide a plafonului, însă ea e dată în mare parte de conturul geamurilor, linia propriu-zisă a plafonului având un alt contur, care va permite oferirea unui spaţiu mai generos pasagerilor spate.
În habitaclu
găsim o evoluţie
frumoasă a designului Lexus, cu multe forme sculptate şi o atmosferă de maşină sport. Senzaţia e accentuată şi de volanul gros şi mic în diametru.
Noul crossover Lexus debutează în
trei versiuni de motorizări. Un nou
propulsor de patru cilindri pe benzină
îşi face apariţia pe noul model, fiind
disponibil în versiune aspirată natural
pe motorizarea NX 200 şi
turboaspirată pe motorizarea
NX 200t. Astfel, Lexus inaugurează
primul său motor turboaspirat pe un
model de serie!
Pe lângă cele două motorizări, va exista şi o versiune hibridă NX 300h, care va combina, cel mai probabil, noul motor de patru cilindri cu un electromotor.

Lexus nu dezvăluie deocamdată mai multe detalii tehnice despre noul său
model, urmând să o facă la 20 aprilie, odată cu debutul public de la Salonul Auto de la Beijing. Primele imagini cu noul Lexus NX îl înfăţişează în versiune standard şi F-SPORT.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
4,088
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (66)
Valeriu
Chişinău
la 11 Aprilie 2014 - 11:15
Comentariu marcat ca spam. Afişează comentariul
7
2
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 11 Aprilie 2014 - 11:32
Arata bine..
7
4
G e o
Floreşti, Moldova
la 11 Aprilie 2014 - 12:23
Better than Mercedes !!!
Jantele cred ca nu is potrivite pentru el, i s-ar potrivi ceva mult mia egresiv.
Salonul arata la inalta sa valoare!
7
4
G e o
Floreşti, Moldova
la 11 Aprilie 2014 - 12:23
Better than Mercedes !!!
Jantele cred ca nu is potrivite pentru el, i s-ar potrivi ceva mult mia egresiv.
Salonul arata la inalta sa valoare!
7
5
Robert
Bucureşti, România
la 11 Aprilie 2014 - 13:34
CREATING AMAZING ! In sfarsit ceva ''WOW'' in materie de design, altfel industria auto tinde sa se transforme in isteria auto, adica devine mutanta, grotesca, cu atatea gaselnite germane de marketing.....masini investite cu cea mai vaga pasiune, doar marketing si atat. De fapt chiar nemtii au ''inventat'' marketing-ul grotesc.
Inca de la nasterea brandului Lexus au admis ca ei vor sa faca o masini care sa sfideze perfectiunea, nu au reusit asta cu mare succes dar la un pret sub 30% decat Mercedes si evoluand din punct de vedere artistic/tehnic cu mult mai bine decat acesta.


Primul lucru care iti vine in cap, este ca Lexus NX, arata ca un concept scapat in productia de serie direct de pe plansa desenatorilor. Atat de bine arata masina asta. Exteriorul este peste clasa din care face parte. La interior se vede ca au pus accentul pe conectivitate şi pe finisaje la cel mai inalt nivel ( inca odata peste clasa din care face parte ) .
Ca sa nu o mai lungesc, aceasta masina este adresata celor cu un venit bun sau foarte bun si cu o anumita educatie carora in general le pasa si de mediu, si de aceea au adaugat motorizarea hibrid cu un consum foarte bun. La calitate nici nu se pune problema ca istoria ne spune ca ei sunt cei din varful piramidei de ani de zile si ca fiabilitate pot spune ca nu au concurenta. Felicitari subsidiarului Toyota !
8
6
Viorel
Chişinău
la 11 Aprilie 2014 - 14:18
Foarte reusit design-ul. Arata atat agresiv, cat si elegant.
5
5
FIFA
Chişinău
la 11 Aprilie 2014 - 21:41
Eu din contra il vad foarte urit
4
6
G e o
Floreşti, Moldova
la 11 Aprilie 2014 - 22:48
FIFA si daca il vezi urit trebuie sa dai la toti UNlike?
Sau esti un tractorist de la Chisinau care stie numai de Mercedes si Bmw?
7
4
salaria
Chişinău
la 12 Aprilie 2014 - 08:44
Sper sa am posibilitatea sa conduc acest automobil. Arata bine, cu predilectie interiorul.. Nu sunt fan Lexus sau Toyota, totusi am condus o Corolla ceva timp, e masina ideala pt orash si chiar pt unele zone slab asfaltate, datorita clearence-ului mare, plus economia de benzina te face sa-ti dai seama de ne-necesitatea cumpararii unui auto ce merge cu diesel..
Popoarele ce renasc din cenusha nu pot crea ceva rau, dpdv tehnic, parerea mea
2
2
Igor
Chişinău
la 12 Aprilie 2014 - 08:47
Geo, unlike la toti am dat eu :) shi ganesti tu la fifa?
3
4
501STL
Chişinău
la 12 Aprilie 2014 - 11:50
si eu am dat dislike,pentru ca e urita masina si la toti care o placeti nu as aveti asa ceva niciodata,repet niciodata
3
2
Robert
Bucureşti, România
la 12 Aprilie 2014 - 13:08
Comentariu marcat ca spam. Afişează comentariul
6
1
Robert
Bucureşti, România
la 12 Aprilie 2014 - 14:11
Comentariu marcat ca spam. Afişează comentariul
7
3
Robert
Bucureşti, România
la 12 Aprilie 2014 - 14:12
Comentariu marcat ca spam. Afişează comentariul
6
1
501STL
Chişinău
la 12 Aprilie 2014 - 15:33
wai dle robert,numai plinge dupa mama si tata si nustiu ce,esti bolnav?eu miam expus parerea ca e urita masina,sau nu mai am dreptul la parere?esti fascist?nu compara tara ta amarita cu civilizatia...............manele la voi doar exista,asa ca tot ce indrugi e strict despre voi..........esti prea naiv ca sa intelegi,fix ca o fata de 15 ani :D ,ajunge sa vb de industria auto un posesor de daewo? :DDDDDDDDDDD,uite ca pe baza la laceti au mai facut un model nou,nu intirza sa til ei si merghid la volanui acelei masini sa te simti cel mai bravo si cel mai destept ,ca ai facut o cumparatura "corecta".....oricum viseaza baete ,tu niciodata nu ai sa ai asa ceva,niciodata.........
3
4
Robert
Bucureşti, România
la 12 Aprilie 2014 - 17:13
Comentariu marcat ca spam. Afişează comentariul
7
1
G e o
Floreşti, Moldova
la 12 Aprilie 2014 - 17:19
:D:D dragii mei tractoristi, cei care ati pus aici cite un Dislike... voi intodeuna cind va lautati tractoarele voastre Mercedesrule eu nu pun niciodata dislike dar as putea sa recunosc ca is is proaste maisnile si nu isi merita banii( vb de acestea noi) relatia dintre calitate si pret ii mare... si nu aveti simt in voi.. caci nu vam zis voua nimic rau. pursisimplu asa oameni nu respect.
5
3
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 12 Aprilie 2014 - 17:26
Comentariu marcat ca spam. Afişează comentariul
7
2
Cyber
Briceni, Moldova
la 12 Aprilie 2014 - 20:31
...din punctul "meu" de vedere, exteriorul nu imi place, "indeosebi" partea din fata e chiar urata, insa interiorul e frumos.

Nu ma intereseaza nici un pic daca voi primi note negative... doar mi-am spus parerea despre modelul dat.
Si da, fiecare cu gusturile lui. Avem dreptul sa alegem ce ne place si sa respingem ce nu ne place.

Numai bine!
0
5
FIFA
Chişinău
la 12 Aprilie 2014 - 21:37
GEO, care e problema ca am pus dilike? pentru ce este acest buton? nu sunt reguli care stabilesc cind se poate de pus si cind nu, nu fu copil, plingi ca am pus dislike. Nu vb urit, oriunde nu ai fi si cu oricine nu ai vb, presupun ca esti un adolescent care are multe de inteles. Oricum e un subiect penibil, alogic ceea ce ai spus.

Robert, nu neg ca am folosit mai inainte alt nickname, nu ai descoperit nimic pentru nimeni, am schimbat numele deoarece inainte de a raspunde unui comentariu la stirile despre masinile germane, instigator la ura din partea ta, sa vad ca am facut o hotarire pentru mine de a nu intra in polemica, doar de dragul numarului de comantarii care si mai de care prostesti si fara sens, scrise din porniri emotionale. Consider ca in asa mod dam dovada fiecare de ce putem.
Mam inregistrat pe acest site deoarece sunt pasionat de lume automobilistica si vreau sa fiu la curent cu ce se intimpla aici, ca si ceilalti cred, dar noi uitam de asta, si incepem a ne numi care si mai decare, in toate felurile, cred ca daca fiecare va decide pentru sine de a nu mai vb prostii, totul va deveni cu mult mai interesant.
1
6
FIFA
Chişinău
la 12 Aprilie 2014 - 21:39
Din partea ta si a citorva colegi
1
1
FIFA
Chişinău
la 12 Aprilie 2014 - 21:42
PS. GEO...ai scris asa o imbinare...relatia dintre calitate si pret ii mare...am o presupunere despre ce ai avut in vedere, dar gindestete de 2 ori inainte sa apes butonul Publica.
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 12 Aprilie 2014 - 21:57
Ma bucur sa cred ca ai ales calea asta. Sper sa vad acest lucru si la ''unu singur '' de aici ( nu-i dau nume ) . In rest ce sa zic, comentariile noi sunt on topic si mai constructive in ceea ce priveste ''domeniul'' cu pricina.

+1 pentru asta.
3
2
Viorel
Chişinău
la 12 Aprilie 2014 - 23:07
A plăcea sau a nu plăcea un lucru este o chestiune ce ține de gusturile proprii. Rare sunt cazurile când gusturile mai multor persoane pot să coincidă. Acest lucru și ne face pe noi oamenii să fim diferiți, să ne deosebim unul de altul.
Țin să menționez că nu mă simt deranjat de dislike-urile celorlalți, ele nu contează pentru mine deloc.
Către jjf, nu cred că poți fi sigur sută la sută de faptul că vom avea noi o astfel de mașină sau nu. Este o prostie să susții cu atâta fermitate acest lucru. Excepție de la acest caz poate fi doar faptul dacă ești vreun clarvăzător cu puteri paranormale.
0
2
501STL
Chişinău
la 13 Aprilie 2014 - 01:44
mde,1 treaba cu "niciodata nu as aveti asa ceva " e o ironie care sunt convins ca majoritatea au inteleso 2 ma exprim si imi expun parerea asa cum stiu si ii place sufletelului meu 3 nu am avut niciodata nimic contra masinilor nipone 4 in acelasi timp le vad absolut fara gust si rafinament,sunt niste masini si gata,nu o0fera nimic mai mult pentru mine 5 daca mie nu mia placut masina iseamna ca nu mia placut si gata 6 nu am nevoie de ajutorul si convingerea nimanui in astfel de situatii 7 dau dislike cui vreau si cit vreau,8 special pentru robert,eu sunt fan marcii bmw din foarte multe motive bine intemeiate dar nu am de ghind sa discut nici unul,ba din contra vreau sa adaug ca stimez si imi plac foarte mult ce fac in ultimii ani kia si hyundai,si am un respect mare fata de aceste branduri ,am condus foarte multe modele hyundai si miau placut foarte tare ,indeosebi i40 sedan ........................(in afara de asta ca consuma un pic cam multisor ) si 9 imi place foarte mult IS lexus,am mers in el si am ramas placut impresionat,o masina foarte buna si care arata foarte bine si are si diesel de 2.2, da modelul dat NX e urit tare si la interior treaba e si mai dezichilibrata,pursisimplu fara gust ,neproportional si haotic,daca bagi un om mai instarit in asa masina suta la suta isi taie venele inainte sa gaseasca cum faci aerul rece sau sa schimbi ora......10 punctu 10 e pentru eugen,lasa ba baete tu povestile ca nu impresionezi pe nimeni,esti dezgustator deja cu aceleasi teme cu NM si aspiratoare naturale ,lasa treaba asta o data ca provoci gretusuri,mai spune ceva mai nou,ceva ce nu ai mai zis,ca la fiecare comentariu de al tau bagi cite un N si faci sa puta treaba tare baete,hai bafta si fachiu very mutch
3
4
Robert
Bucureşti, România
la 13 Aprilie 2014 - 02:45
Te-ai ''umplut'' de respect pana acum , din cap pana-n picioare. Nici tu nu stii ''ce-ti mai place''. Esti fara ''gust'', esti un HATER veritabil care asteapta la cotitura. Prima data spui ca ''niponele nu-s masini rafinate'' apoi zici de Is '' ca e f buna'' , pai cum facem maestre ? Un lucru iti mai zic, cand compari masina asta cu ''ghermancele'' compara tata cu segmentul din care face parte. Adica : Audi q5, Mercedes GLK si BMW X5 ......TRIST, dar astea inspira decat banalitate (fad) ceea ce te caracterizeaza perfect . Nu trebuie sa raspunzi ''special'' pentru mine, comentariile tale oricum sunt deosebit de ''speciale'' pe acest site. Fara perezenta ta maestuasa, nu s-ar mai fi ''inventat turbina''.

@Eugen0, ti-a demonstrat de foarte multe ori cat poti sa fii de incuiat, nu trebuie sa ''rabufnesti' atat impotriva lui. Raspunde mai bine la intrebarile mai vechi care ti le-a adresat, ai da dovada de mai multa seninatate. Te salut din Românika.
5
2
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 13 Aprilie 2014 - 13:48
:D :D :D :D alifonsooouu...po lehce...deamu ironii face el :D ...
Cum sa spun ceva nou daca tu tot tema actuala nu o poți baga in bostan ? :D
Deam ii place lui i40 si IS...
Auz ai ? "Fachiu" ...buun haraso, in loc de Nm, ai sa vez altceva..."lb-ft" :D ..
:D
Are el motive intemeiate..... :D ...dute ai și-ț liniștește hormonii, adolescent cu capu-n ...nori...cu mintea-n...bmw.
2
3
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 13 Aprilie 2014 - 13:51
Ghișitoare și ești..madam fufu...
REDACȚIA PIAȚAAUTO.MD ...să nu arătăm acum cine spune "fachiuu" , sau cine scrie cuvinte "frumoase" prin CLUUB , sau pe la articole...
Iamuș vedeț mai in jos comentariu JJF : "haai nu te mai plînge la mămica" ... :D :D
Doamnee, dă minte la cartoafe și ploaie la oameni.
2
2
501STL
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 00:19
eugen pun pariu ca si amu stai linga fusta lu mama si nu ai reusit nimic de unu singur.......................si nici nu cred ca ai sa reusesti,esti prea retardat,dar defapt ce ma adresez eu atita eugen sau robert,ca e tot aceasi ,nici nustiu cine i sefu dintre voi doi deja,sinteti cumva popo?
4
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 14 Aprilie 2014 - 00:32
Alfonsou....dute bă la doctor bă....!!!
Daca mai pui așa pariuri in curind o sa ramîi și fara mașina, și fără casă și fără ...prietenă.
Eu am reușit mai multe decît mintea ta iși poate imagina...nu degeaba ai scris "retardat" ...că pur și simplu mintea ta e deja pe Turbo-Boost la 3.5GHz și se topesc condensatoarele....și totdeauna ramîi așa cum ai fost...
Hai, să vedem ce perle urmează...
2
2
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 14 Aprilie 2014 - 00:34
PS: permis ai?? Prietena ai? Se uită vreo fată la tine? ....sau tu umbli cu astea ...one night stand ..
2
2
GRED
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 08:37
E frumoasa masina dar nu in intregime. Vreau sa zic ca e foarte agresiva si are un "miros" destul de sportiv in clasa in care se afla. Desi aceste segment nu e chiar caracterizat de sportivitate ci mai mult de utilitate. Sa vedem ce succes o avea.
Ca si orice aparitie noua (nu neaparat Lexus) este greu de digerat. Salonul e super desi personal nu prea inteleg aceste nivele in torpedou (2-3 la numar). Pare scoasa din ceva fiction mai devreme. In istorie sa demostrat ca orce abatere de la clasica devine cu timpul foarte urat (sa zicem peste 10 ani).
Luand in considerare faptul ca RX sa vandut foarte bine de-a lungul istoriei cred ca si acest model va avea succes. Sa vedem Timpul le va arata pe toate.
0
3
GRED
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 08:40
Robert> lasa tu autovit.ro si nu manipula lumea :) . Doar nu esti angajat la "R24" sau RT :) .
Stim noi foarte bine cum ajung BMW-urile in RO si cu ce rulaj. Tu esti sigur ca rulajului primului post e de 175 mii km ? Mai mult decat atat nu ti se pare straniu ca pretul automobilelor din RO sau MD este mai mic decat cel din DE ? Asta e!
0
2
GRED
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 08:47
Si acuma vreau sa postezi aici preturile la Lexus GS cu 188 mii la bord din 2011 ok? La fel cum ai postat preturile la BMW si MB.
0
2
501STL
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 09:41
pampers man, daca stam o data fata in fata la sigur o sa iti schimbi parerea rapid :) as bea o bere rece cu tine sa mai discutam si noi asa sufleteste ,sa iti vad cum tremura si se mareste turbo lagul glasului tau .......
2
2
Valeriu
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 11:02
GRED, bravo! Ma bucur ca sunt si oameni cu ratiune pe aici. Nu pentru ca ai scris de bine pentru Lexus, dar pentru ca ai fost civilizat.
Eu in primul comentariu nu am scris nimic de rau despre altii, dar vad ca am enervat pe multi. Cred ca intr-adevar este o masina buna, care va avea succes, de asta unii care sustin orbeste nemtii au pierdut ratiunea. Un efect super pentru o masina!
0
1
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 14 Aprilie 2014 - 13:09
"Se mareste turbo-lag-ul glasului tau" :D :D :D :D
Ești sigur de ceea ce spui? Nu știu cine sau ce s-ar schimba...
Hai, pampersule, pune pariuri mai departe.
Nici conditionalele in limba romana nu le formezi corect ..."daca stam".
BAC-u l-ai dat??? Zboara mintea
3
1
501STL
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 13:17
oricum esti prea prost ca sa intelegi ceva.............
3
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 14 Aprilie 2014 - 13:31
S vede ca ești prost prin faptu ca spui ca eu sunt prost.
Asta e mai rau, tu nu faci diferența dintre care e prost și care nu.
Go **** yourself..
Ș mai scoala fundu de la comp...mai fă sport, daca cu inteligența stai prost.
1
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 14 Aprilie 2014 - 13:32
PS: ai viitor in poezie...scrii mai poetic decat Eminescu..."Se mareste turbo-lag-ul glasului tau" ...dacă ai auzit de "Eminescu"..
1
0
501STL
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 14:28
mai mult timp ca tine la calculator nu pierd ;)
1
0
501STL
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 14:29
acum schimbati repede profilu si scrie de pe alu robert ca sa fiti o putoare oi ma scuzi o putere.........
2
0
501STL
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 14:30
ah da si daca replica nu as ai ap sti anini de felul cum scriu :D
2
0
501STL
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 14:30
da daca nis de asta nu as ti anini apoi mai da vreo ghisitoare,aratati inteligenta :D
2
0
Robert
Bucureşti, România
la 14 Aprilie 2014 - 15:25
Aviz redactiei PA.md. Eu cred ca ar fi timpul sa va luati ''in sange'' acele drepturi de moderator si sa faceti ''putina curatenie'' pe aici. Individul care se semneaza ''jjf'', pe langa faptul ca este un spam-uritor un troll tot ce se poate , acum dezinformeaza si lumea cu ''pasajele'' sale cu privire la fiecare persoana. Luati in vedere acest sens. Toate cele bune !

@GRED, salutari si tie !

In RO masinile SH sunt testate in centre autorizate specifice brandului. Acolo au loc examinari la standarde precise. Daca masina nu ''iese'' conform testarii , tu o poti refuza in consecinta de cauza. Deci , un ''samsar'' nu isi mai poate permite acest ''lux'' cu noile reguli impuse .
Si acum sa-ti demonstrez contrariul '' germane vs japoneze'' = avanataje/dezavantale-le devalorizarii

Sa incep cu BMW seria 5 vs Lexus GS

http://www.autovit.ro/lexus-gs450-C32375218.html

ATENTIE ! GS-ul este mai ''batran'' cu doi ani fata de Bmw-ul cu pricina.


Si acum sa inchei cu don' maestru. Ce ai tu in cap, se abate strict de la niste reguli nu neaparat de la cultura. Si despre ce fata in fata vorbesti bah ? Hai ca eu iti fac o oferta in lucul lui @Eugen0. Haide sa ne intalnim la interval ''fata in fata'' , fac cinste eu cu doua berici ( ma indoiesc sa ai macar 3 chiftele in buzunar sa achiti plata ) , drept urmare eu ma ofer pt ospitalitate. Dar cu o conditie, sa studiezi mai multe almanahe de cultura generala, dictionare de cuvinte noi , altfel nu am chef sa ma faci de rusine la ''masa''. Daca va fi cald, vei avea nevoie si de un prosop. Promit sa fiu cat se poate de calm. Noi romanii '' astia dobitoci'', suntem deosebit de calmi si de agreabili. Succes!





3
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 14 Aprilie 2014 - 15:34
JJF : tu nu faci diferenta intre 2 persoane....ai grijă la condensatoare
2
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 14 Aprilie 2014 - 15:35
Eu am facut ceva sport intre timp, tu ? Iar ai stat la comp ? Ochelari ai?? Poate tu nu vez ce se scrie pe aici..
2
0
501STL
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 16:05
mai duci o caramida ,un sac cu ciment,bun sport
3
1
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 14 Aprilie 2014 - 16:12
E ok, dacă ăsta e modu tau de a face sport....
Hai termină
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 14 Aprilie 2014 - 16:48
El nu va recunoaste niciodata.....Ce are el in pantaloni, e FALS...........Nu-i ''male'' mai bine zis :D
3
0
GRED
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 17:27
:)
Totusi ai gasit un GS pe piata! Bravo.
Cu 2 ani mai veche si mai putin rulaj, Dovada ca proprietarii Lexus nu fac sutele de mii de KM in asa scurt timp.
Desi ai extras un MB la unul din cele mai mici preturi .. eu pot sa-ti extrag un MB la un pret de 25-30 mii :)
Oricum - fii obiectiv!
0
3
501STL
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 17:32
o robert stii ce am in pantaloni ? deaja mie teama sa mai discut ceva cu tine ca deja nu iti inteleg bine intentiile :D
1
2
Robert
Bucureşti, România
la 14 Aprilie 2014 - 18:35
Nu GRED, nu ''m-am straduit'' sa il extrag la cele mai mici preturi, pur si simplu cam in jurul acestor valori se invarte piata auto SH din RO a acestor masini de lux ( in speta cele germane, care sufera o depreciere nefasta pe langa cele de tip japoneze). Si acum iarasi ajung la un lucru: Din punct de vedere tehnic demostreaza faptul ca stau mai rau decat cele nipone, altfel aceasta depreciere enorma nu ar fi mai existat.

PS: Nici macar S klass nu face rabat :

http://www.autovit.ro/mercedes-benz-s-350-C30722106.html

Asta are un rulaj sub 100k

http://www.autovit.ro/mercedes-benz-s-500-C32616433.html

http://www.autovit.ro/mercedes-benz-s-320-C32834416.html


http://www.autovit.ro/mercedes-benz-s-500-C32854297.html


Si acum VS Lexus LS

http://www.autovit.ro/lexus-ls460-C32604253.html


http://www.autovit.ro/lexus-ls600-C32781102.html

Exemplele pot continua......

@jjf, i-ar ti-au scapat pilulele in buda ?
2
0
Robert
Bucureşti, România
la 14 Aprilie 2014 - 21:10
iar*
0
0
Igor
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 22:49
cit absurd poate posta aceasta fiinta... mi-i deja greata sa deschid comentariile... am alergie deja de la numele acesta... bai, nici in Moldova nu putem scapa de bucuresteni....
1
1
GRED
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 23:01
Duci lumea in eroare frate din nou!!!!
Uite pe mobile mai atent din 2007 o sa vezi Lexus LS - de 17 mii.

De exemplu pe asta nu la-i vazut ha? - http://www.mobile.de/ro/marcă/lexus/model/ls+460/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,mke:lexus,mdl:ls__lexus_series,frn:2007-01,dmg:false/pg:vipcar/190161205.html



Crezi ca asta e un indiciu - eu cred ca nu. Intr-o piata cu multe modele de acelasi fel cred ca e si normal sa se ajunga la o stare de supra-saturatie. Poti cauta un S-class in Japonia sa vezi cat costa si o sa te convingi

0
0
GRED
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 23:02
De asta nici nu mai zic: http://www.mobile.de/ro/marcă/lexus/model/ls+460/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,mke:lexus,mdl:ls__lexus_series,frn:2007-01,dmg:false/pg:vipcar/189410538.html

0
0
Robert
Bucureşti, România
la 14 Aprilie 2014 - 23:19
GRED, acelasi lucru. Nu induce lumea in eroare! Site-ul ''Mobile'', nu este unul 100% romanesc. Iar ''mobile.de/ro'' , ''ro-ul'' ala vine de la traducere, deoarece site-ul este unul nemtesc. Deci masinile japoneze sunt mai ieftine cele din DE cum e si normal, dar sa nu uitam ca si ''Mertzanul'' este mai ieftin .

Dar pe ''autovit'' ai aruncat o privire mai detaliata? Ai sa gasesti Audi A8 din 2004 la doar 4.300 Euro - 245k rulati. Pai ce facem frate ? Ori este masina pentru oameni chiaburi ori pt bugetari ? Ai idee cat castiga un bugetar mai ''instarit'' in RO ? Poate ajunge la vreo 1.500 RON , cel mai bun salariu de bugetar ( echivalentul a 6.000 MDL ). Pai cum facem ? Ca ''asta'' intr-un an jumate cu credit la banca si-a luat '' Haudi sau Metrzan'' , insa pana la Lexus ? Hmmm, pai mai are de ''papat'' ca sa isi poata ''turui'' fundul intr-unul. N-am dreptate ?

1
0
GRED
Chişinău
la 14 Aprilie 2014 - 23:44
Sunt Roman Si Punctum. :)
De ce crezi ca Romania este indice pentru piata auto sau crezi ca Bucurestiul stabileste careva trend-uri in domeniu?
Mie mi se pare ca piata din Germania formeaza preturile nu crezi?

Referitor la Haudi si Mertzan - nu prea am vazut. Ma-m intors nu demult si am stat vre-o 3 luni chiar. Intr-un oras de aproximativ 3 milioane ma asteptam sa vad mai multe.

Cel mai tare ma uimit faptul ca lumea nu prea circula cu masina cand ninge abundent. Multi zic ca masina inzapezita si nici nu o mai scot. In Chisinau - de e ploaie de e vant - cam toti conduc. Probabil e mai mult legat de transportul public mai prost la Chisinau.
0
2
Robert
Bucureşti, România
la 15 Aprilie 2014 - 00:08
O secunda. Unde ai stat 3 luni daca nu te superi ? Nu prea am inteles ideea :D

Referitor la subiectul din discutie : Nu o sa stau acum sa calculez care tara este indice pt piata auto, am dat un exemplu de.........in tara unde locuiesc. Drept urmare masinile nemtesti au o rata de depreciere majora , pe cand cele nipone minima.

Cat despre ninsori abundente, sa stii ca si in traficul Bucurestean se circula mai putin, insa cu toate astea tot nu se elimina ambuteiajele......Eu iarna fac mai mult cu 20 de min pana la serviciu. Stii tu....cretini, cocalari , iti ''ia fata'' flash-uri, etc.
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 15 Aprilie 2014 - 00:11
PS: acum primavara-vara am o alta problema..........motociclistii, arde**ar focu' :)
0
0
GRED
Chişinău
la 15 Aprilie 2014 - 08:37
Am stat pe langa Pipera. Si era mai comod sa ajung in centru cu Metro-ul daca sincer. Taie fata peste tot. Si la Chisinau si la Moscova si la Kiev si la Bucuresti. Noi suntem caliti in asa conditii asa ca nimic nou sub soare.
In Bucuresti macar sunt linii de demarcare - aici nimic doar un asfalt negru "spalacit" si doar intuitia iti poate spune intr-o noapte ploioasa unde te afli pe banda ta sau contrasens ... asa ca nimic nou sub soare.
Sa stii ca in Moldova se depreciaza cam toate masinile - a ajuns piata la o suprasaturare. Multi deja vor sa-si schimbe masina sau chiar sa o vanda si nu se vinde mai nimic fiindca s-a ajuns la capat nu mai este unde.... sau mai bine zis nu mai are cine o cumpara deja ...
Printre putinii care nu au masini isi procura din Germania sau Italia si mai putin cele rulate in Chisinau ... Dupa 4-5 ani plimbata prin gropi deja nu mai este inchegata - chiar daca refaci suspensia de la zero cu piese noi - in interior se dez-echilibreaza toate "conexiunile" incepand de la torpedou, usi, ferestre, plasticuri interioare etc...
0
2
Robert
Bucureşti, România
la 15 Aprilie 2014 - 14:26
Deci sa inteleg ca ai stat prin zona lui ''Becali'' ( in teorie ). Este un cartier orientat catre bogatani, la fel ca Cartierul. Dorobanti ,Piata. Romana, Piata.Victoriei, Primaverii si Piata Charles de Gaule.
Da, cu metro-ul este mai rapid, daca vrei sa tranzitezi orasul de la un capat la altul, altfel cu masina proprie devine stresant si te intorci cu nervii la pamant ( banuiesc ca ai observat cat de bara-la-bara se circula mai ales dimineata sau orele de varf ), cel putin pe Sos. Pipera era mereu aglomeratie cand treceam eu, mai ales ca erau santiere in lucru. Dar banuiesc ca ai vizitat si showroom-urile din zona ( asta daca ai avut timp ) . Cartierul Pipera este arhi-cunoscut pt '' lumea showroom-urilor'' , chiar in aceasta iarna s-a deschis un nou showroom de vazari-service pt Bentley - Ferrari, sunt f multe pe acolo, este si un Centru Mercedes. Dar de fapt banuiesc ca le-ai vazut in trafic, nici nu mai e nevoie sa te duci la showroom, pe acolo circula multe astfel de marci.
Cat despre marcaje, ele sunt, mai multe batai de cap iti creaza ''canalele'' care sunt plasate in mijlocul soselei. Eu sincer la voi nu am vazut atatea canale amplasate atat de anapoda. Dar este chestia de obisnuinta probabil . Eu m-am obisnuit, scap de unul dau in altul :)
Si acum sa revin la faza cu masinile : Im MD, mi s-au parut ceva mai scumpe masinile SH fata de RO, cel putin asa am observat pe 999.md . Posibil la noi sunt si taxele mai mari, benzina/motorina mai scumpa. De fapt mai bine zis si ''mai scumpa'' este acum benzina/motorina. Pai la noi costa cam 6,2 Lei/L echivalentul a 28 MDL ( daca nu gresesc)
- al doilea punct de vedere ar fi, ca voi nu le ''forjati'' asa ca noi.
2
0
Robert
Bucureşti, România
la 15 Aprilie 2014 - 14:28
PS: Ar fi buna o autostrada Bucuresti-Chisinau, satele alea '' te omoara '' la cat de dese sunt.
2
0
GRED
Chişinău
la 17 Aprilie 2014 - 08:31
Din pacate nu am vizitat nimic fiindca am avut o perioada foarte incarcata si stresanta. Referitor la Pipera nu mi-a parut chiar un cartier al bogatanilor comparativ cu zona Militari de exemplu poate doar dintr-un singur aspect - case "ceausiste" mai putine dar nu cred ca e neaparat un indiciu.
In schimb in RO - mai multe masini noi pe strada decat in MD unde cred ca cota masinilor second hand e cam peste 90 sau chiar 95 la suta.
0
0
GRED
Chişinău
la 17 Aprilie 2014 - 08:34
Si apropo - eu as trece pe unul de asta: http://www.autovit.ro/lexus-rx400-C28596210.html - daca ar avea motoare mai mici de 3.0 benzin.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!