Le Mans 24h LIVE: cursa a luat sfârşit! Audi R18 e-tron quattro, cu numărul 2, este învingătorul!
15 Iunie 2014, 17:11
Acum câteva minute cronometrul
Rolex de lângă linia de final a
circuitului de la Le Mans a arătat
exact „00:00:00”, ceea ce înseamnă
că cele 24 de ore istovitoare ale
cursei s-au scurs. Cine a învins,
deci cursa din acest an, atât de
palpitantă şi atât de intrigantă? Ei
bine, Audi e producătorului care şi-a
menţinut cu dârzenie seria victoriilor
de la Le Mans din ultimii ani, deşi în
acest an competiţia a fost mult mai
strânsă, cu adversari mult mai
puternici. Echipele Audi au fost iniţial avantajate de abandonul bolidului-lider Toyota, cu numărul 7, dar mai apoi problemele tehnice ale liderului Audi cu numărul 1, l-au impus pe bolidul cu numărul 2 să alerge la maximă viteză pentru a-l devansat pe Porsche-ul din faţă. E admirabilă victoria Audi, mai ales că anul ăsta foarte puţini mai credeau că producătorul german va câştiga, în lumina unor concurenţi atât de puternici!
Pe poziţia 2 s-a clasat bolidul cu numărul 1 al celor de la Audi, cel care a deţinut întâietatea mai mult timp, dar apoi a fost forţat de probleme tehnice să stea mai mult timp la pit stopuri.

Pe poziţia a 3-a a podiumului reuşeşte să se claseze Toyota, cu bolidul
TS 040 Hybrid numărul 8. Deşi
bolidul cu numărul 7 a fost forţat să
abandoneze cursa din cauza
problemelor tehnice de natură
electrică, până la momentul
abandonului, acesta a deţinut
constant şi detaşat poziţia de lider
absolut.
Porsche a avut o evoluţie excelentă până în ultima oră a competiţiei, toţi apreciind bolizii lor drept cei mai fiabili. În ultima oră, însă, un adevărat ghinion a dat peste echipă, când bolidul cu numărul 20, pilotat de Weber, a avut probleme la trenul de rulare, mecanicii încercând să o repare fără succes, iar celălat bolid, cu numărul 14, la cutia de
viteze. Din păcate aceasta din urmă nu a mai reuşit nici ea să ajungă în timp util pe circuit pentru a-şi câştiga revanşa.

Dvs. ce părere aveţi de evoluţia celor de la Audi şi de victoria obţinută? Dar de evoluţia celor de la Porsche şi Toyota?
P.S.: Dragii noştri, aici redacţia PiataAuto.md îşi încheie transmisiunea LIVE din Le Mans. Vă mulţumim că ne-aţi fost alături şi ne-aţi urmărit, iar săptămâna viitoare vom publica şi un articol de observaţii, păreri şi experienţe ale noastre de la Le Mans de pe parcursul cursei!
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md, LIVE de la Le Mans
5
4,108
COMENTARII (38)
Robert
Bucureşti, România
la 15 Iunie 2014 - 17:26
Comentariu marcat ca spam. Afişează comentariul
8
0
Robert
Bucureşti, România
la 15 Iunie 2014 - 17:30
Comentariu marcat ca spam. Afişează comentariul
8
0
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 15 Iunie 2014 - 17:49
Felicitari pentru Audi! :)
0
4
FromMoldova
Chişinău
la 15 Iunie 2014 - 18:10
Las-o balta Robert, nu cumva te-ai suparat ca te-am felicitat? Sau te-ai suparat ca electronica si motorul hybrid de la toyota te-au dezamagit. . Fata de porsche care la doua masini s-au defectat motoarele, la audi au fost nevoiti numi turbinele sa schimbe. . Rushine pentru toyota care se laudau cu al lora 1000 de cai si ca nu au concurenti pe teren. Acum audi au demostrat pentru a 13-a oara la cine echipa e mai buna si la cite tehnologiile sunt mai rezistente.
1
6
FromMoldova
Chişinău
la 15 Iunie 2014 - 18:13
Apropo la audi a fost cel mai rapid lap. PS: audi sunt primii care au folosit un turbodizel la leman si cred ca-l vor foloai pe parcurs.
1
3
FromMoldova
Chişinău
la 15 Iunie 2014 - 18:18
Cred ca nu e nevoie sa comparam un cal nemtesc cu un poni japonez
2
4
jaguar
Chişinău
la 15 Iunie 2014 - 18:25
Bravo Audi, Bravo tuturor. Le mans e fenomenal, catevradturnari de situație in 24 h:)Bravo PA, ati fost foarte activi.
0
1
Igor
Chişinău
la 15 Iunie 2014 - 19:36
sper ca toyotofilii se zvarcolesc in chinuri acuma :))))
2
5
501STL
Chişinău
la 15 Iunie 2014 - 22:00
da da da ,mai ales nedelcu,iese fum di el,a scris niste comentarii ca nis lui nu ii vine a crede ce a scris ,defapt nimic la tema,numai aberatii si invidie,asa sa te vad MAFIA ,hai germany,aratatile niponilor cine is regii la tehnologii si motorsport..............felicictari AUDI,pacat de PORSCHE si vai de capu lu WEBER ,cel mai slab pilot de pe grila ,defapt cam ceea ce a facut si in F1,un pilot de pluton si atit.Am urmarit cursa aproape in intregime si sincer sa spun ca e ceva de neuitat,am primit o satisfactie enorma,nici nu vreu sa ma ghindesc cum ar fi fost de as fi fost acolo.
2
6
Valeriu
Chişinău
la 15 Iunie 2014 - 22:16
Dacat sa bat capul ca Igoras si @matagonga@, eu as vrea sa apreciez evolutia echipajului cu nr. 8 a celor de la Toyota. Dupa accident, cand au retrogradat pe 18, parca, au reusit sa revina spectaculos. Nu stiu ce a fost cu nr. 7 in detalii, asa ca nu mai ranjiti pe aici.
Mai scrie unul ca la Audi nu au schimbat decat turbinele!!! Ia intreaba-l pe un om simplu ce inseamna sa schimbe turbina la un amarat de Audi, sa vezi ce o sa-ti spuna!
Propulsia hibrida a Toyota oricum este cea mai buna si o demonstreaza milioanele de clienti in toata lumea, iar acest incident nu inseamna nimic. Ia spuneti, va rog, cati clienti la hibride are Audi?
3
1
Dennis
Hânceşti, Moldova
la 15 Iunie 2014 - 23:05
uraaaa Audiiii !
0
1
Cyber
Briceni, Moldova
la 15 Iunie 2014 - 23:50
Bravo Audi dar si tuturor celor ce au depus eforturi in aceasta cursa.

"Mai multi se bat dar unul invinge"
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 16 Iunie 2014 - 00:34
A intrat si nea' Ion ca si el e om......adica alde AlFonsOuV .Toyota este un invingator cu merite depline, faptul ca nu au castigat o cursa amarata, nu-i bai. Ei inving de fiecare data acolo unde trebuie, adica acolo unde altii sunt afoni.
3
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 16 Iunie 2014 - 01:16
Alifonsea ... Da unde-s pe iși ĂM CACA PAUĂR ?
4
0
Christian
Chişinău
la 16 Iunie 2014 - 09:51
bai eugen0 si cu robert voi stiti numai sa fu*eti capul , sinteti buni numai la commentarii proaste dar la fapte 0 ,mai bine nici nu ati comenta ca poluati situl si faceti abuz de commenturi .
0
6
Christian
Chişinău
la 16 Iunie 2014 - 09:56
si apropo de commentariul tau , tu daca asa ii critici pe germani uite ca americanii tai au ajuns pe locul 16 cu v8 lor
0
6
Vetrici
Chişinău
la 16 Iunie 2014 - 13:34
să-i dăm Caesar-lui ce a meritat.
dar Bravo Toyota ca țin în continuare capul sus....
eu cred că anul viitor au șanse să cîștige.
0
2
Robert
Bucureşti, România
la 16 Iunie 2014 - 15:29
Comentariu marcat ca spam. Afişează comentariul
9
0
Cyber
Briceni, Moldova
la 16 Iunie 2014 - 18:39
@Robert, ma mira mult ce fantazii iti trec prin cap... (ma refer la ce ai scris in ultimul tau comentariu) si vreau sa-ti spun ca esti bravo in aceasta privinta. Putini ar reusi asa performante ca tine...
1
6
Mihail
Chişinău
la 16 Iunie 2014 - 23:02
Robert hai eti in miini.... franta nui romania.... la le mans merg asa de multi bani in joc ca audi ca sai corupa tre sa se bage in datorii....

in primu rind audi investeste mult in le mans.... au si o mare experienta....

toyota cine stie.... poate anul viitor.... ei sunt cu un pas inainte din punct de vedere tehnologic... dar poate ca a fost prea devreme pentru tehnologiile lor.... ei au pariat pe tehnologii avansate dar din punct de vedere a fiabilitatii in timp nu leau mers socotelile .... si mult depinde si de echipa (persoane fizice) inclusiv pilotii....
ferrari de cind sa dus shumacher nu mai este ferrari in f1.... asa ca....
1
6
501STL
Chişinău
la 17 Iunie 2014 - 00:45
Nedelcu,nu compara rominica ta ,coruptia din ea cu tarile dezvoltate ,tarile care au scris si scriu istorie in motorsport,AUDI e coperta istoriei LE MANS,si tre sa te deprinzi cu treaba asta,si niponi tai tot,....................cineva acolo sus de baga ceva de M power si bla bla bla,eu nu pot sa va dau raspuns de ce da si de ce nu participa in unele sau altele,una e cert,ei singuri confirma treaba asta.ei perticipa numai pentru a fi in frunte,ei unde se baga scot ori tot ori isi cauta de treaba,asa si in F1,nu au avut titluri si sau dus de acolo,se concentreaza pe lucruri pe care le pot,da nu asa de dragul competitiei si reclamei.Asta e M power.La fel si audi si mercedes,unde se baga acolo scot rezultate,de aceea sau impartit frumos,MERCEDES rupe F1,AUDI -Le man,BMW DTM -ul.
1
3
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 17 Iunie 2014 - 02:47
Christian , dute întîi și invața clasele la Le Mans, șap grăim...
PS: americanii nici n-au facit Corvette-u ca să cîștige Le Mans-u.
Sau tu ai vazut vreun Chevy la clawq LMP1 ?? Ești miop nene..

"Cu V8-urile lor" ...VORBA lui 501STL ..nișodata în viața ta n-ai să guști așa ceva..
Prosta vreu s vad care super pîrci o sa-l bata pe C7 Z06...pahodu SLS Black Series a să-ș rupă provodka.
PS: se anunța și modificari asupra lui Viper....hold tight.

Aa da, ș pe viitor: EU, am dreptu sa pomenesc de bmw/mertz in motorsport de genu ista. TU, n-ai voie să pomenești de americane. Sper să ai IQ de anuns ca sa iți dai seama.
Și inca ceva: avem un ciștigator DIESEL , da ? Deci motoru aruncă low high-end power și high low-ene torque.
Așa că nu-mi spune tu mie cine **** capu i tai dalee, ponel? Ești etalonu perfecțiunii cumva? Da pomenește de americane in Le Mans :D .. Po lehce modnița :D
5
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 17 Iunie 2014 - 02:51
Cred ca nu-ți cumperi Vette ca sa te duci la Le Mans...
Nu-ți cumperi Viper ca sa te duci la Le Mans
Nu-ți cumperi S/C 1000 ca sa cistigi Le Mans , chiar daca are 1200CP...da prosta te prikalești pe strada de McLaren P1 de ex....sau Veioza super pîrci ( Veyron Super Sport) ...
4
0
Igor
Chişinău
la 17 Iunie 2014 - 10:03
arde arde pukanu la eugen aista... pream buhneste citeodata :)))
1
4
petro
Chişinău
la 17 Iunie 2014 - 10:22
noroc baieti, in ,,special" lui Robert, care o tine tot pe a lui, imi pare bine ca Audi a cistigat aceasta cursa, caci am tinut cu dinsii, cum lui robert nui place Audi asa mie de Toyota, e si normal caci de la asta se incepe concurenta, dar nu sunt fan inrait ca robert.
Roberte invatate sa mai pierzi frumos, nu da vina pe altii.
Si spunemi te rog robert cum poti mitui o cursa de asta ca cineva sa nu cistige?
0
3
Christian
Chişinău
la 17 Iunie 2014 - 12:56
bai robert stii unde se produc Toyotele tale pu le mans ? in cologne , si tu mai zici ca germanii nus buni , robert eu am zis acolo ceva ca chevy e lms ? eu am zis ca a participat dar cu ce masina nu conteaza , si cu veyron p1 si amg nu ma intereseaza , eu tiam spus pe ce loc au ajuns americanii ''tai'' cu v8 , aici articolul este despre cine a cistigat si cine au participat, dar nu a intrebat pe nimeni cum sa te ptrikalesti de mclaren cu v8 tau , dupa vorba asta sa te prikalesti de mclaren se vede ca inca esti malai si care zice ''mama vreau iphone , tata vreau v8'' :D
0
3
Christian
Chişinău
la 17 Iunie 2014 - 12:56
*eugen
0
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 17 Iunie 2014 - 13:57
Christian ce ca ce da logica la tine rupe de tăt...mai ales incheierea ta -- ideală...
Daa da asta cu "vreu iphone , v8" ...in primu rind nu ințelegi ce vreu sa spun, in a doilea rind NU IEI IN CONSIDERAȚIE ca ai putea intelege gresit, si in a 3-lea rînd..."se vede că" ..ia casca un oooooochi, șap ceeeelalalt șap graim...cum am zis mai sus....tu ești miop, șinca ș foarte pragmatic ș logic...

Pe ce loc au ajuns americanii ... asta spune ceva oare ? Ei vapșe cumva s întreceu cu LMP1 ?

Asta ca ș cum ai zice: 10 oameni se intrec la 100m , da a 11-lea prosta trece pe acolo,
Ș tu: " hahaa...uite ca a ajuns ultimu" :D

iț trebu ochelari cu vo 50 dioptrii.
5
0
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 17 Iunie 2014 - 14:01
Trebuie să recunoști cîteodată înfrîngerea,numai așa poți deveni mai bun,dar voi(eugen și robert) nu știți de asta.Felicitări celor de la Audi!
0
4
Robert
Bucureşti, România
la 17 Iunie 2014 - 16:53

Mihail, dragule : Nu ma mira deloc stratagemele nemtzalailor, tot ei au platit abundent ''rezultatele'' ADAC, deci coruperea este fffffffffff mare in cazul asta, deci ffff trist . Audi este dependent 100% de VAG, adica de foarte multi bani, iar cand iti da ''mama'' bani, nu mai conteaza ce suma ''este la Le Mans'' in joc, deodata ce 50 % din profiturile VAG-iste depasesc usor suma cu pricina, de care afirmi tu. Si spune-mi si mie ce legatura are f1 cu anduranta sau fiabilitatea?

@Petro , ce bucurie, draga Petro: Pai din pacate la mine nu s-a inventat cuvantul asta '' a pierde'', DE au ''invenventat'' , ''marketingul'' la fel cum tot ei il ''influenteaza la greu'', sansele sunt foarte mari, si chiar cred asta ca cei cu ''mana cea mai fina'' au masluit rezultatele doar de dragul '$+''.

@AlfonsOuV , barbate, de toyota in F1 ai auzit? Dar un baiat ''destept'' la mansarda ca tine stie ca este o legatura foarte mare intre masinile "civile" si cele de performanta. Stai jos sh be' palinca.
4
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 17 Iunie 2014 - 18:05
Volkswagen....daca n-ai inteles poanta.....EU ACCEPT VICTORIA lui AUDI !!!!

Aceeasi poveste...uneori omul vede ceea ce vrea sa vada...am zis ceva contra lui Audi nene Volkswagen?? Poate citim mai atent ??
Sa va mai aud ca "diesel-ul nu e bun in curse"...adica .... cuplu mare si putere mica
3
1
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 17 Iunie 2014 - 18:06
Deja a nu stiu cita oara am impresia ca voi cititi printre rinduri...ori sa scrii...ori sa nu scrii, oamenii sau nu inteleg deloc si ...ca baba ceea surda care n-aude da potrijeshte, toarna aici niste perle...sau inteleg gresit
2
1
501STL
Chişinău
la 17 Iunie 2014 - 18:12
@mafiaa ,da am auzit de toyota in F1,au fost mediocri mereu,nu au obtinut nimic cit au participat,eu o pun alaturi de marusia,caterham,merg si ei de dragul reclamei si atit.
1
2
berta
Alba Iulia, România
la 17 Iunie 2014 - 21:46
Ce faci nedelcule? acum le raspunzi baietilor de aici cu ce ti-au raspuns altii pe @automarket? Chiar atat de limitat esti?
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 18 Iunie 2014 - 13:27
Bah Berta si nu in ultimul rand draga AlfonsouV, nu stiu ce tot mormaiti acolo, insa stiu ca aveti grave probleme psihice si mi-e teama ca aceste probleme se pot agrava. Pe voi doi va pot respecta decat prin doua cuvinte : Hai sictir !
1
0
Igor
Chişinău
la 19 Iunie 2014 - 10:40
Grave probleme pisihice ai tu, way baiete... sa-ti dea prin cap sa zici ca audi a mituit... tre sa fii intr-adevar un drogat cu perfuzii in cap... e la fel ca si cum ai spune ca Chile a mituit Spania...
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 19 Iunie 2014 - 14:06
Comentariu şters de redacţie.
Robert
Bucureşti, România
la 19 Iunie 2014 - 14:06
ziua *
1
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!