Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Le Mans 24h LIVE: cursa a luat sfârşit! Audi R18 e-tron quattro, cu numărul 2, este învingătorul!

15 Iunie 2014 - 17:11
Ilie Toma
Le Mans 24h LIVE: cursa a luat sfârşit! Audi R18 e-tron quattro, cu numărul 2, este învingătorul!
Acum câteva minute cronometrul Rolex de lângă linia de final a circuitului de la Le Mans a arătat exact „00:00:00”, ceea ce înseamnă că cele 24 de ore istovitoare ale cursei s-au scurs. Cine a învins, deci cursa din acest an, atât de palpitantă şi atât de intrigantă? Ei bine, Audi e producătorului care şi-a menţinut cu dârzenie seria victoriilor de la Le Mans din ultimii ani, deşi în acest an competiţia a fost mult mai strânsă, cu adversari mult mai puternici. Echipele Audi au fost iniţial avantajate de abandonul bolidului-lider Toyota, cu numărul 7, dar mai apoi problemele tehnice ale liderului Audi cu numărul 1, l-au impus pe bolidul cu numărul 2 să alerge la maximă viteză pentru a-l devansat pe Porsche-ul din faţă. E admirabilă victoria Audi, mai ales că anul ăsta foarte puţini mai credeau că producătorul german va câştiga, în lumina unor concurenţi atât de puternici!

Pe poziţia 2 s-a clasat bolidul cu numărul 1 al celor de la Audi, cel care a deţinut întâietatea mai mult timp, dar apoi a fost forţat de probleme tehnice să stea mai mult timp la pit stopuri.

Pe poziţia a 3-a a podiumului reuşeşte să se claseze Toyota, cu bolidul

TS 040 Hybrid numărul 8. Deşi bolidul cu numărul 7 a fost forţat să abandoneze cursa din cauza problemelor tehnice de natură electrică, până la momentul abandonului, acesta a deţinut constant şi detaşat poziţia de lider absolut.

Porsche a avut o evoluţie excelentă până în ultima oră a competiţiei, toţi apreciind bolizii lor drept cei mai fiabili. În ultima oră, însă, un adevărat ghinion a dat peste echipă, când bolidul cu numărul 20, pilotat de Weber, a avut probleme la trenul de rulare, mecanicii încercând să o repare fără succes, iar celălat bolid, cu numărul 14, la cutia de viteze. Din păcate aceasta din urmă nu a mai reuşit nici ea să ajungă în timp util pe circuit pentru a-şi câştiga revanşa.

Dvs. ce părere aveţi de evoluţia celor de la Audi şi de victoria obţinută? Dar de evoluţia celor de la Porsche şi Toyota? P.S.: Dragii noştri, aici redacţia PiataAuto.md îşi încheie transmisiunea LIVE din Le Mans. Vă mulţumim că ne-aţi fost alături şi ne-aţi urmărit, iar săptămâna viitoare vom publica şi un articol de observaţii, păreri şi experienţe ale noastre de la Le Mans de pe parcursul cursei!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter