Audi a produs 6 milioane de automobile cu sistemul de tracţiune integrală quattro
14 Iulie 2014, 13:32
În 2013, compania Audi a aniversat producţia a 5 milioane de automobile echipate cu sistemul de tracţiune integrală quattro, iar acum acestea
au ajuns la 6 milioane de exemplare!
Automobilul aniversar cu numărul
6 milioane, a fost un Audi SQ5 de culoare gri închis, care urmează
să fie livrat unui client din SUA.
Sistemul quattro a intrat în producţie în 1980, pe modelul original Audi Quattro, iar de atunci constructorul din Ingolstadt a lansat aproximativ 170 de versiuni diferite echipate cu sistemul de tracţiune integrală quattro. Popularitatea crescândă a sistemului quattro şi tracţiunii integrale a făcut ca acestea să devină sinonime cu automobilele Audi.
În 2013 Audi a vândut 710.095 de automobile dotate cu sistemul quattro, ceea ce a reprezentat 44% din totalul vânzărilor, iar cifrele din acest an arată că tot mai mulţi clienţi aleg sistemul quattro, iar în cele din urmă, se aşteaptă că în 2014 automobile Audi cu tracţiune integrală quattro vor ajunge la 50% din vânzările totale.
În fiecare zi în uzinele din Ingolstadt şi Neckarsulm, sunt produse circa 2.000 de automobile Audi, dotate cu sistemul quattro. Cele mai importante pieţe pentru modelele Audi cu sistemul de tracţiune integrală quattro sunt Statele Unite, Canada, Rusia şi Orientul Mijlociu.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
1,771
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!