BMW X Tour Transfăgărăşan: ziua 2 – coloana de expediţie a ajuns pe Transfăgărăşan!
13 Iulie 2014, 08:50
Ziua cu numărul 2 din cadrul BMW X Tour Transfăgărăşan a fost marcată de o parcurgerea renumitului traseu culminant al expediţiei – pasul montan Transfăgărăşan. Pentru a ajunge în timp util din Bistriţa, acolo unde fusesem cazaţi noaptea precedentă,
spre Sibiu, la poalele munţilor Făgăraş, a trebuie să ne trezim foarte devreme cu toţii şi să pornim la drum în jurul orelor 8 dimineaţă.

Drumul de până la poalele munţilor a fost unul uzual pentru România, cu
drumuri extra-urbane, condimentate din plin cu treceri prin localităţi. Chiar înainte de startul traseului montan, există o staţie peco Lukoil, unde am şi oprit pentru realimentarea maşinilor, or, Lukoil e cel care asigură combustibilul pentru întreaga expediţie.
Odată porniţi pe Transfăgărăşan, cei de la volanul BMW-urilor expediţionale, au putut savura plăcerea condusului până la înălţimi şi senzaţii nebănuite anterior. Manevrabilitatea legendară a modelelor BMW, echilibrarea perfectă
a greutăţii între axe şi funcţionarea ireproşabilă a sistemului de tracţiune integrală au fost ingredientele care au căpătat cel mai mult sens aici!

Ei bine, vă spuneam că toate maşinile expediţiei sunt purtătoare a unor modeme WiFi cu conexiune internet
asigurată de cei de la Orange, cu tehnologie SBS. Spre fericirea participanţilor expediţiei, până şi în vârful Transfăgărăşanului, la Lacul Bâlea, conexiune era perfectă pentru ca aceştia să inunde reţelele sociale cu poze în peisaje magnifice.
Coborârea a fost şi mai lungă, dar cel puţin la fel de intensă ca sursă de adrenalină. Am întâlnit turişti din toate colţurile Europei pe aici, mai ales motociclişti, motivaţi, probabil, de exclamarea lui Jeremy Clarkson despre Transfăgărăşan „This is the best road in the world!”. E cert faptul că traseul îşi merită reputaţia!

Iar începând cu Piteşti coloana expediţională a putut proba modelele X pe prima din autostrăzile Româneşti – A1, sau Piteşti-Bucureşti. Aici modelele bavareze s-au dezlănţuit într-un sprint de mare viteză până aproape de Bucureşti, unde am poposit pe noapte. Iar mâine vizităm cu toţii
muzeul maşinilor de colecţie Ţiriac şi apoi pornim într-un alt sprint, de viteză mai moderată, spre Chişinău! Vom reveni cu noi detalii!
PiataAuto.mdIlie Toma
2
2,630
GALERIE FOTO (46 IMAGINI)
COMENTARII (1)
Robert
Bucureşti, România
la 13 Iulie 2014 - 22:37
Ce ciudat, ma intreb dc se inclina asa mult X4-ul ? Nu trage cumva ? De ce nu, prietenii stiu dc ...........
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!