Mercedes-Benz E-Class: din Africa spre Marea Britanie cu un singur rezervor de combustibil
7 Iulie 2014, 13:40
De curând, chiar înaintea festivalului de viteză de la Goodwood, un Mercedes-Benz E-Class E300 BlueTEC HYBRID a parcurs traseul de 1,968 km din Tangier, Maroc, spre Goodwood, Marea Britanie, cu numai un singur rezervor de combustibil. Mai
mult ca atât, atunci când a ajuns la destinaţie, maşina mai avea în rezervor combustibil pentru a parcurge o distanţă de încă 160 km.

Performanţa a fost realizată de un jurnalist britanic, pe nume Andrew
Frankel, care a călătorit alături de un coleg. Aceştia au pornit din Tangier într-un E300 BlueTEC HYBRID absolut standard, au traversat Spania şi Franţa, apoi au ajuns în sudul Marii Britaniei, la Goodwood, după 27 ore
de condus. Unica diferenţă a maşinii a fost echiparea ei cu un rezervor opţional de 80 de litri de diesel, disponibil în listele de dotări pentru clienţii din toată lumea.
Călătoria celor doi nu a fost foarte simplă, însă. Aceştia au avut de înfruntat ploi torenţiale, călduri toride, diferenţe mari de altitudine şi
ambuteiaje. Asta nu i-a încurcat, însă, să obţină o medie finală de 3.8 litri/100 km, în timp ce producătorul afişează o medie oficială de consum mixt cuprinsă între 3.8 şi 4.1 litri/100 km.
Mercedes-Benz E-Class E300 BlueTEC HYBRID beneficiază de un sistem de propulsie care combină un motor diesel cu patru cilindri în linie,
de 2.1 litri şi 204 CP, cu un electromotor de 27 CP.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
2,382
GALERIE FOTO (25 IMAGINI)
COMENTARII (18)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Iulie 2014 - 14:18
Nu-mi vine a crede tokmai, kum e posibil una ca asta?
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 7 Iulie 2014 - 18:53
Mda, si cand s-au trezit era dimineata.......ce coincidenta :))))
4
0
Robert
Bucureşti, România
la 7 Iulie 2014 - 18:53
Mda, si cand s-au trezit era dimineata.......ce coincidenta :))))
4
0
Cyber
Briceni, Moldova
la 8 Iulie 2014 - 15:21
Si cine spunea ca HYBRID-ul de le MB nu e eficient.
Bravo MB pentru asa performante.
Si inca ceva, cineva spunea ca europenii inseala mult cand vorbesc denspre cifrele de consum, realitatea e ca nu e chiar asa:)
Consumul real al unui autoturism poate fi influentat mult de conditiile in care e condusa masaina, de vreme, temperatura aerurul, altitudine si altele de felul acesta. Si acestea pot face ca consumul mentionat de producator sa difere putin.
1
3
Robert
Bucureşti, România
la 8 Iulie 2014 - 15:46
Ma pis pe HYBRIDUL lor nenorocit cu garantie care te tine pana acasa si dupa'aia in service 3 luni. Decat sa le pup poalele la nemtzalai mai bn prefer sa merg cu scuterul e si mai eco . Asta in cazul in care nu ar exista concurenta din Asia care sa le dea replica la nemtzalai cand acestia fac prostioare si se joaca anapoda cu ''turbinele'' . Eu cred ca platformele care transporrta petardele astea ar trebui sa poarte o pancarta '' ATENTIE -Inflamabil- Pericol de incendiu '' , fiindca sunt multe cu mai putin de o mie km rulati si ard ca tortzele pe autostrazi .

Cat despre faza lui baby Cyber cu ''cineva spunea ca europenii inseala mult cand vorbesc denspre cifrele de consum, realitatea e ca nu e chiar asa'' , copile ai stat vreodata de vorba cu vre un neamtz ? Stii care-i faza cu neamtzul ? Minciuna. Te mint in fata ori cate dovezi ai avea, mai ceva ca pocaitii .
4
1
berta
Alba Iulia, România
la 8 Iulie 2014 - 21:48
Dar de Ponta ce zici ,bah,cretzoiule? Va reprezinta in toata lumea.Se pare ca supraveghetorii nu v-au pus apa in bazin,iar tu iar ai sarit in cap.Iar nu ai remacat ca nu este apa.
2
2
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 9 Iulie 2014 - 00:34
Cyber - am inteles ca Europa urmeaza să ia masuri cu cifrele de consum. Da , intradevar , e normal ca să difere UN PIC, din cauza condițiilor, dar chiar 4-5 litri la sută?

Urmeaza ca să se faca teste PE VIU, in conditii reale și sa se prezinte cifra.
Vom trăi și vom vedea.
1
1
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 9 Iulie 2014 - 00:37
Cît despre acest test : interesant în Chisinau ce cifră ar obtine..
0
2
GRED
Chişinău
la 9 Iulie 2014 - 11:57
Si pe brazilieni iau mintit aseara Robert. De 7 ori au spus numai minciuni.
0
2
Cyber
Briceni, Moldova
la 9 Iulie 2014 - 16:19
@Eugen, trebuie sa ai mai intai drumuri cel putin normale in Moldova noastra sa poti face un test ca lumea...
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 9 Iulie 2014 - 17:38
GRED tu taci. Ultimul tau comentariu e total neinspirat frate, nu mai zic de faptul ca-i total inadecat pt o stire auto :)))) , dar daca chiar doresti sa vb despre meci, ne vedem la o bere si discutam despre el de dimineata pana seara, dar nu pe un site auto :))))). Bafta !
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 10 Iulie 2014 - 10:22
*inadecvat.... scuzati, am scris de pe telefon.
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 10 Iulie 2014 - 10:34
Berta: iti recunosti prostiile si aberatiile pe care le-ai scris pe AM ? Cum ti se par acum ? Eee asa ma simt si eu cand iti citesc frustrarile, sper sa-ti placa.

Apropo, mie dupa ''dupa saritura in bazin'' mi s-a ''insurubat zdravan'' chestia numita ''cap'' , tie nu , de fapt tu nu prea ai cap, asa ca ce sa ti se insurubeze? Mai bn ti-ai cheltui o mare parte din buget pe un tratament, racordul flexibil al neuronilor este buba. Mai ''mananci'' bors in fiecare zi ? Nu ne mai trimiti si noua la astia mai putin destepti ca tn ''niste maruntis'' ? Vrei sa-ti zic pt ce ne trebuie ? Sa mergem pana la farmacie sa cumparam o pastila ''anti-berta'' :)))
0
0
GRED
Chişinău
la 10 Iulie 2014 - 17:43
Eu tac. Despre nemti numai tu ai dreptul sa te expui :)
Hai scrie scrie ... :)))
Bafta!
0
0
berta
Alba Iulia, România
la 13 Iulie 2014 - 03:38
La fel de stupid ca intotdeauna!
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 14 Iulie 2014 - 14:38
Don' Lucian Niculaie......il' grande idiotto mucho la vere de parons. Lache sau kumite sau cate nick-uri oi mai avea pe AM . Stii de cand nu am mai comentat eu acolo ? De cand mi-au blk IP-ul , dar in schimb iti urmaresc aberatiile care sunt fantastic de stupide. A propos, salutal si pe MOP, pardon Mip colegul tau de forum pe AM. Fuck you !
1
0
berta
Alba Iulia, România
la 15 Iulie 2014 - 11:11
Lache sau kumite.Sunt doar doua nick names.Mafia,pinguinul pular,nedelcu,inexocuantic,ghionea,ivanoff,Si mai sunt multe altele.Are you gay? De ce tot ii tragi cu " you"? Cauta-te copile,ca ai probleme cu bostanul!Or fi comentariile mele fantastic de stupide,dar tu esti fantastic de stupid. "Fucked in the head" is your name.Si asta ti se trage de la innotatul in bazinul fara apa. Ia sa te vad cum preiei expresiile mele! Tu si ponta ,parca ati iesit de pe aceeasi tzeava!
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 15 Iulie 2014 - 13:13
Bai imi pare rau sa-ti zic ,dar pe tine maica-ta te-a nascut cu un defect major. Pleaca in pula mea si lasa-ne, ca ai plictisit lumea p'aici. Stii cum zicea Gues Who ? ''Hai lasa-ma in lumea mea, du-te nu ma astepta, PA, PA, PA, PA.'' Eu nu sunt copil, am permis pt toate categoriile auto, chiar si atestat de tehnician transporturi, chiar si brevet asa ca hai sictir sa ma pupi in dos.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!