Noul Aston Martin V12 Vantage S Roadster - cea mai rapidă decapotabilă din istoria companiei
16 Iulie 2014, 13:25
Acum un an în urmă, Aston Martin
a prezentat cupe-ul dinamic V12 Vantage S Coupe, pe care britanicii
l-au declarat drept cel mai rapid model din istoria sa, în ciuda faptului că
supercarul One-77 este mult mai performant. Odată cu apariţia noului Aston Martin V12 Vantage S Roadster, performanţele sale dinamice nu mai pot fi puse la îndoială – aceasta este cea mai rapidă decapotabilă din istoria Aston Martin!
Versiunea decapotabilă este identică ca conţinut cu V12 Vantage S Coupe, caracterizându-se printr-un aspect dinamic înzestrat cu o mulţime de
elemente din fibră de carbon, printre care şi grila radiatorului inspirată din conceptul CC100 Speedster. Exteriorul se mai distinge prin capota cu prize de aer şi jantele de 19 inch de culoare neagră.

Sub capota roadster-ului este instalat acelaşi propulsor, care pune în mişcare şi cupe-ul V12 Vantage S Coupe. Acesta este un V12 de 6.0 litri, care pune la dispoziţia şoferului 573 CP la 6.750 RPM şi 620 Nm la 5.750 RPM. Surprinzător, dar 510 Nm din cei 620 Nm, sunt disponibili deja de la 1.000 RPM! Puterea propulsorului este transmisă roţilor spate prin intermediul cutiei robotizate în 7 trepte Sportshift III, care este cu 20 kg mai uşoară decât cea manuală cu 6 rapoarte, instalată pe modelul V12 Vantage Roadster de 510 CP.

Chiar dacă roadster-ul are o greutate mai mare, el pierde faţă de versiunea coupe doar 0,1 secunde în accelerarea de la 0 la 100 km/h, executând acest exerciţiu în 4.1 secunde, în timp ce viteza maximă este cu 7 km/h mai mică constituind 323 km/h.
Totuşi, aceste cifre îi conferă noului Aston Martin V12 Vantage S Roadster titlul de cel mai rapid "Aston" decapotabil din toate timpurile. Pentru a face faţă performanţelor dinamice, Aston Martin V12 Vantage S Roadster a fost echipat cu şasiu adaptiv, frâne carbon-ceramice şi servodirecţie ZF Servotronic cu două moduri de operare – Normal şi Sport.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,281
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!