Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota Prius Plug-In a zdrobit recordul de pe Nurburgring!

16 Iulie 2014 - 10:05
Denis Godorozea
Toyota Prius Plug-In a zdrobit recordul de pe Nurburgring!
Este de necrezut că o Toyota Prius Plug-In ar putea zdrobi recordul de pe faimosul circuit Nurburgring Nordschleife! Dar să nu vă apuce inima, căci recordul nu este de viteză ci de… eficienţă…

Contrar principiilor şi canoanelor "Iadului Verde", unde încă din anii 20 ai secolului trecut toţi tind să fie mai rapizi, stabilind de fiecare dată noi recorduri, Toyota a decis să arate eficienţa hibridului său stabilind un record pentru cel mai eficient hibrid de pe Nurburgring.

Jurnalistul britanic Joe Clifford, a condus o Toyota Prius Plug-In aproape standard, care a fost echipată cu kitul aerodinamic TRD Sportivo şi jante de 18 inch TRD cu pneuri cu rezistenţă redusă la rulare. Pentru a atinge scopul acesta a respectat viteza medie minimă admisibilă pe circuit de 60 km/h. Cu acumulatorul încărcat la maxim, Prius Plug-In a rulat în regim electric, doar la o pantă pornind motorul cu ardere internă. Astfel, realizând un tur pe circuitul de 20,8 km, hibridul a indicat un consum de doar 0,4 l/100 km!

Cu toate acestea, din cauza vitezei de pensionar, Prius Plug-In a înregistrat un timp pe tur de 20 de minute şi 59 secunde... În această perioadă de timp, un Porsche 918 Spyder va fi capabil să parcurgă aproape 3 ture complete pe Nurburgring Nordschleife!

Cu acest record Toyota a făcut o provocare pentru alţi producători auto care ar trebui să se alăture la cursa de eficienţă de pe Nurburgring.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter