Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Tissot dezvăluie un ceas multifuncţional încărcat exclusiv cu energie solară

6 August 2014 - 14:44
Ilie Toma
Tissot dezvăluie un ceas multifuncţional încărcat exclusiv cu energie solară
Tissot e unul din cei mai apreciaţi producători elveţieni de ceasuri, cu o istorie care porneşte în anul 1853 în orăşelul Le Locle din munţii Jura, Elveţia. Acum elveţienii lansează un ceas multifuncţional botezat T-Touch Expert Solar, marea curiozitate a căruia este capacitatea sa de a fi încărcat exclusiv pe baza energiei solare.

Razele soarelui sunt cele care asigură energia necesară reîncărcării bateriilor, atunci când acestea sunt disponibile. Dacă o baterie pentru un ceas obişnuit Tissot necesită o înlocuire aproximativ o dată la doi ani, atunci posesorii unui T-Touch Expert Solar vor fi absolviţi de această grijă, ceasurile lor fiind capabile să funcţioneze ani îndelungaţi fără necesitatea înlocuirii bateriei. Şi să nu credeţi că aceştia vor fi nevoiţi să-i facă băi de soare cu program regulat ceasului lor – expunerile uzuale la lumina solară vor fi mai mult decât suficiente pentru T-Touch Expert Solar ca acesta să-şi asigure întotdeauna energia necesară funcţionării, iar probabilitatea epuizării ar putea surveni numai în cazul absurd în care proprietarul său nu ar ieşi deloc la lumina zilei vreme de vreo câţiva ani.

Noul ceas elveţian mai vine cu câteva funcţii curioase. Acesta poate ilumina în intuneric şi dispune de un calendar perpetual cu indicarea datei şi numărului de ordine al săptămânii. De asemenea, ceasul dispune de două alarme – una pentru zilele de muncă, iar cealaltă pentru cele de week-end – şi două fusuri orare – unul „de acasă” şi unul de la destinaţie pentru călătorii frecvente de afaceri. Mai mult ca atât, noul ceas oferă şi prognoza meteo cu presiunea relativă. Dacă urcaţi în munţii elveţieni puteţi face uz şi de altimetrul încorporat, care vă poate arăta altitudinea absolută sau diferenţiată. Ce vă mai poate trebui la un ceas? Un cronometru, cu timpi de circuit, poate, pentru cei pasionaţi de condusul sportiv pe circuite? Şi o astfel de funcţie e încorporată în noul Tissot T-Touch Expert Solar, ea păstrând şi un logbook cu rezultatele înregistrate, care poate fi analizat ulterior. Ei bine, ceasul dispune până şi de o busolă şi chiar un azimut.

Toate aceste funcţii sunt înglobate în doar 89 grame, cât cântăreşte noul ceas elveţian! Diametrul ceasului constituie 45 mm. Preţurile încă nu au fost anunţate, dar se estimează că acestea nu vor depăşi 1,000 euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (3 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter