Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

MINI a bătut recordul de la Nurburgring!

21 Octombrie 2014 - 16:17
Denis Godorozea
MINI a bătut recordul de la Nurburgring!
Nu vă speriați prea tare, căci coroana lui Renault Megane R.S. 275 Trophy-R a rămas intactă. Acesta și acum este cel mai rapid automobil de serie cu tracțiune față pe renumitul Nurburgring Nordschleife. În schimb, acest MINI John Cooper Works modificat este cel mai rapid automobil de stradă cu tracțiunea față, care a parcurs circuitul de 21 de km în doar 7 minute și 44 de secunde! Fiind radical modificat de către specialiștii atelierului Schirra Motoring, acest monstru, numit

Schirra Mini JCW GTS, în ruptul capului nu-l putem numi model de serie. Puterea propulsorului 1.6 turbo a fost crescută de la 211 la 290 CP, iar șasiul a fost perfecționat cu suspensie sport, diferențial blocabil Drexler și cauciucuri de tip semi-slik Dunlop Direzza 03G, care sunt legale pentru utilizarea pe drumurile publice.

La interior găsim o cușcă de siguranță, scaune de tip scoică cu centuri cu prindere în 6 puncte și un volan de curse, în timp ce greutatea ia fost redusă de la 1.180 la 1.005 kg (minus 175 kg!). Cura de slăbire a fost de-a dreptul radicală.

Interiorul a fost lipsit de tot ce s-a putut, iar practic toate elementele caroseriei au fost executate din plastic, inclusiv ușile, care eu primit geamuri din policarbonat. Acest MINI este un exemplar de tuning, care pare a fi mai mult o mașină de curse și nu un model de stradă, neavând minimul necesar pentru o călătorie în confort. Cu al său record de 7 minute și 44 de secunde, care egalează timpul supercar-ului Pagani Zonda S, acest monstruleț este mai rapid decât Audi R8 V10 Plus (7:45), Lamborghini Gallardo

Superleggera (7:46), BMW M4 (7:52) și cu 10 secunde mai rapid decât Renault Megane R.S. 275 Trophy-R (7:54). La volanul acestui Schirra Mini JCW GTS a fost pilotul publicației Sport Auto, Christian Gebhardt.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter