Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mazda a bătut 20 de recorduri mondiale într-o cursă de 24 de ore!

23 Octombrie 2014 - 11:30
Denis Godorozea
Mazda a bătut 20 de recorduri mondiale într-o cursă de 24 de ore!
Week-endul trecut a fost unul foarte fructuos pentru cei de la Mazda. Marca niponă s-a îndreptat către circuitul oval ATP din Papenburg, Germania pentru a spulbera recordurile de viteză în categoria automobilelor cu propulsoare diesel cu un volum de la 2.0 la 2.5 litri.

Pentru a săvârşi aceste performanţe, pe circuit au ieşit trei exemplare diesel Mazda6 SKYACTIV-D 2.2 (175 Cp şi 420 Nm), care au gonit cu viteza maximă timp de 24 de ore, la finele cărora au bătut 20 de recorduri mondiale înregistrate de federaţia internaţională de automobilism FIA. Sedan-urile participante se deosebeau de celea de serie doar printr-o cuşcă de siguranţă şi scaunul şoferului de tip scoică.

Pe lângă recordurile la diferite distanţe, maşina de frunte a bătut recordul absolut al vitezei medii pe parcursul a 24 de ore, care s-a situat la valoarea de 221,072 km/h.

Viteza medie a recordului precedent constituia 209,824 km/h.

La volanul celor trei automobile, care timp de 24 de ore au parcurs un total cumulat de 5.300 de km, au fost 23 de conducători din 7 ţări, printre care piloţi profesionişti, jurnalişti auto şi entuziaşti auto. Fiecare din ei a trebuit să conducă timp de 1,5 ore şi să fie atent la circuitul înclinat, care poate fi extrem de periculos la viteze maxime.

Maşinile se deplasau în diferite zone ale circuitului la distanţe mari dintre ele, pentru a nu favoriza aşa numitul efect de „slipstream”.

Chiar dacă nivelul conducătorilor a fost foarte diferit, diferenţa dintre viteza medie de la o maşină la alta a fost una foarte mică – de doar 0,89 km/h! Această diferenţă mică a fost favorizată şi de lucrul eficient al echipei, care a fost formată din mecanici profesionişti, preluaţi de la diferite centre europene Mazda. Automobilele Mazda6 de asemenea au dat dovadă de o funcţionare perfectă chiar şi în condiţii de viteză maximă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (9 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter