Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mitsubishi, Toyota şi Subaru şi-au unit eforturile pentru a crea primul avion japonez de pasageri

22 Octombrie 2014 - 11:25
Ilie Toma
Mitsubishi, Toyota şi Subaru şi-au unit eforturile pentru a crea primul avion japonez de pasageri
Mitsubishi, Toyota şi Subaru sunt cunoscuţi în Japonia nu doar ca producători de automobile, ci şi ca adevăraţi giganţi industriali, cu ramificări în cele mai diverse tipuri de producţie industrială. De câţiva ani buni compania Mitsubishi Aircraft Corporation, fondată de Mitsubishi Heavy Industries şi Toyota Motor Corporation, lucrează la elaborarea primului avion de pasageri japonez, botezat Mitsubishi Regional Jet sau, pe scurt, MRJ. Procesul de concepere a atras şi efortul celor de la Fuji Heavy Industries, deţinuţi parţial de Toyota, tot ei proprietari ai mărcii Subaru. Aceştia din urmă au fost cei care au creat designul noii aeronave.

Noul avion a fost gândit din start în două versiuni – cu 70 şi 90 locuri – având indicii MRJ70 şi MRJ90. Aeronava va fi propulsată de două motoare de provenienţă Pratt & Whitney, companie care livrează motoare şi pentru multe din modelele Boeing. Cei de la Pratt & Whitney, însă, au conceput un tip nou de motor exclusiv pentru noua aeronavă niponă, disponibil în două versiuni de putere pentru cele două versiuni ale lui MRJ. Cel mai „puţin puternic” dintre ele va asigura o forţă de peste 20,300 Nm fiecare la decolare, iar cel mai puternic – o forţă de peste 23,000 Nm fiecare.

Primul zbor de testare al noii aeronave a avut loc în această vară, iar cu doar câteva zile în urmă noul Mitsubishi Regional Jet a fost prezentat oficial în Japonia. Creatorii noii aeronave au primit deja în jur de 200 de comenzi pentru noua lor creaţie, printre marii clienţi numărându-se compania aeriană naţională a Japoniei, ANA, dar şi companiile americane Sky West şi Trans States Airlines Inc. Noul avion vine să lupte pe piaţă în nişa avioanelor mici de pasageri, unde domină în prezent producătorul brazilian Embraer şi cel canadian Bombardier.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter