Armata Naţională a primit tehnică militară din partea SUA
14 Noiembrie 2014, 10:55
Recent, pe 12 noiembrie 2014, Armata Naţională a primit în dotare tehnică militară din partea guvernului SUA. Această donaţie face parte dintr-un program de asistenţă din partea SUA şi cuprinde 43 de exemplare HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle) şi 10 remorci pentru acestea. Noile vehicule ar trebui să ajute la pregătirea a mai multor militari din Batalionul 22 pentru viitoarele operaţiuni de menţinere a păcii în diferite regiuni ale lumii şi, totodată, să înlocuiască vechea tehnică rusească.

Dar ce reprezintă aceste HMMWV în care, suntem siguri, mulţi dintre voi au recunoscut renumitul Hummer H1?
Fiind construite pentru armata americană de către AM General, începând cu 1984, HMMWV, sau Humvee, cum le numesc militarii, sunt nişte vehicule cu tracţiune integrală, suspensie independentă şi caroserie executată din aluminiu, pentru a reduce greutatea şi a spori capacităţile de tractare. Există şi versiuni blindate. Câteva dintre acestea au fost donate şi Armatei Naţionale. Humvee este propulsat de un imens V8 de 6,5 litri, care consumă… motorină! Diesel-ul dezvoltă 190 CP şi un cuplu maxim de 515 Nm la 1.700 rpm, ceea ce este suficient pentru a tracta o remorcă de 1,100 kg.
Indiferent de calitatea drumului pe care circulă, viteza maximă al lui Humvee depăşeşte 110 km/h. În ciuda dimensiunilor generoase, Humvee poate lua la bord doar 4 militari.

Conducătorii şi tehnicienii moldoveni au fost instruiţi pentru a se obişnui cu noua tehnică militara. Cei drept, pentru conducători nu ar fi o problemă conducerea unui Humvee, fiind echipat cu transmisie automată în 3 rapoarte.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,855
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!