Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – cea mai aerodinamică maşină din lume!

25 Noiembrie 2014 - 12:50
Denis Godorozea
Premieră: Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – cea mai aerodinamică maşină din lume!
Gama modelelor create în jurul platformei MFA, este una foarte diversă. Pe baza acesteia sunt construite aşa modele precum A-Class, B-Class, CLA şi GLA.

De curând acestea au mai primit un frăţior derivat din coupe-ul cu 4 uşi CLA. Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake are un aspect spectaculos, similar cu cel al fratelui mai mare, CLS Shooting Brake, subliniat de acoperişul fluid şi linia arcuită a geamurilor laterale. Datorită acestui acoperiş extrem de aerodinamic, versiunea BlueEFFICIENCY Edition stabileşte un nou record printre maşinile de serie, având cel mai bun coeficient aerodinamic din lume de 0,22!

Modelul CLA în aceeaşi versiunea are un coeficient ceva mai mare - 0,23. Totuşi un CLA Shooting Brake standard, dispune de un coeficient aerodinamic de 0,26.

Chiar dacă pare mai voluminos decât un CLA obişnuit, dimensiunile de gabarit al celei mai aerodinamice maşini de serie din lume au rămas aceleaşi! În schimb, a crescut substanţial dimensiunea pe înalţime pentru pasagerii spate, care acum dispun de confort desăvârşit, la fel a crescut şi volumul portbagajului, care constituie 495 – 1.354 litri. Dacă spetezele scaunelor spate sunt reglate la un unghi aproape vertical, volumul portbagajului creşte la 595 litri. La momentul lansării noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake va fi disponibil cu 5 propulsoare la alegere - două diesel şi trei pe benzină, puterea cărora variază de la 122 la 211 CP. Va fi disponibilă şi versiunea cu tracţiune integrală CLA 250 4MATIC Shooting Brake, care este şi cea mai rapidă, cu o acceleraţie de la 0 la 100 km în doar 6,8 secunde şi cu o viteză maximă de 240 km/h.

Consumul tuturor motorizărilor variază de la 3,9 l/100 km pentru versiunea CLA 200 CDI Shooting Brake până la 6,8 l/100 km pentru versiunea CLA 250 4MATIC Shooting Brake. Toate motorizările sunt echipate cu sistemul start/stop şi se conformă normelor ecologice Euro 6.

Dar aceasta nu este tot! Odată cu noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake debutează şi versiunea lui dinamică - CLA 45 AMG Shooting Brake!

Agresivitatea exteriorului este accentuată de kitul aerodinamic AMG şi jantele în multe spiţe de culoare neagră în timp ce sub capotă se regăseşte acelaşi propulsor genial de 2.0 litri turbo în 4 cilindri, care dezvoltă 360 CP şi 450 Nm! Datorită motorului potent şi a transmisiei integrale, noul CLA 45 AMG Shooting Brake accelerează până la prima sută de kilometri în 4,7 secunde (cu 0,1 secunde mai lent decât CLA 45 AMG), în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Debutul noilor Mercedes-Benz CLA Shooting Brake şi CLA 45 AMG Shooting Brake va avea loc la salonul auto de la Geneva. Vânzările noilor modele vor demara în ianuarie 2015, iar primele exemplare vor ajunge la distribuitori spre finele lui martie 2015.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter