Hankook a prezentat un concept al roţilor adaptive
23 Decembrie 2014, 11:13
În ultimii 100 de ani principiul cauciucurilor nu s-a schimbat. Producătorii doar îl adaptează la noi mărimi, lucrează asupra componenţei şi structurei acestuia, pentru a spori caracteristicile de aderenţă, dar, în principiu, cauciucul rămâne a fi acelaşi.

Mai recent producătorii de cauciucuri au început să se axeaze pe ideea cauciucurilor fără aer, care au început a merge în producţia de serie pe diferite vehicule specializate, dar ce ne aşteaptă în viitorul mai îndepărtat?

La Salonul Auto de la Essen, compania producătoare de cauciucuri Hankook împreună cu designerii Universităţii din Cincinnati, a prezentat o serie conceptuală a roţilor viitorului, care se pot adapta la diferite suprafeţe – asfalt, pământ, omăt sau chiar apă! Aceste roţi conceptuale, numite Boostrac, Alpike şi Hyblade, îşi modifică forma cauciucurilor şi a jantelor, pentru a se adapta la condiţiile de drum.
Conceptele inovaţionale arată foarte futuristic, iar în video de mai jos, acestea par a fi ideale pentru cursele viitorului. Deşi pe viitor, sporturile
cu motor ar fi bine să fie lipsite de accidentele, prezente în acest video…
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,962
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!