Mazda LM55 Vision Gran Turismo – legenda a înviat!
30 Decembrie 2014, 08:30
Obţinând victoria în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1991, legendara Mazda 787B şi în zilele noastre rămâne a fi unica maşină niponă, care a reuşit să învingă la Le Mans şi unicul prototip victorios din acest maraton, care nu a fost dotat cu un motor convenţional, dar cu unul rotativ.
Anume această legendă este comemorată de conceptul virtual de curse Mazda LM55 Vision Gran Turismo (LM55 de la Le Mans 55 – numărul maşinii victorioase din 1991), care a fost creat pentru celebrarea aniversării de 15 ani al simulatorului de consolă Gran Turismo (prototipul este deja disponibil pentru jucătorii de Gran Turismo 6).
Bătălia pentru cel mai bun proiect pentru această temă a câştigat-o designerul studioului nord-american Mazda, Kim Woo. Acesta i-a conferit prototipului de curse proporţii similare cu legendara 787B, cu al ei posterior scurt, care se „prelinge” spre spate
şi al său eleron poziţionat foarte jos. Aripile faţă alungite ca o picătură de apă arată foarte îndrăzneţ, iar per general conceptul nipon arată pur
şi simplu fenomenal!
Poziţionat central este un propulsor rotativ performant, care este condimentat cu tehnologia SKYACTIV. Ascultaţi-i sunetul demenţial şi urmăriţii aruncările de flăcări în videoul de mai jos!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,809
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!