Pentru prima dată în 40 de ani AutoVAZ pierde poziţia de lider pe piaţa Rusiei!
24 Decembrie 2014, 11:30
Rubla instabilă i-a determinat pe unii dintre producători în decizia de a suspenda vânzările automobilelor pe piaţa Rusiei. Printre aceştia se numără Audi, Seat, General Motors şi Jaguar Land Rover. Per general, piaţa Rusiei a căzut cu 15% faţă de anul trecut, iar odată cu aceasta scad vânzările gigantului autohton, AutoVAZ.

În ultimii 40 de ani liderul incontestabil la vânzări de maşini noi în Rusia a fost AutoVAZ, dar în luna noiembrie acesta pentru prima dată în istoria sa a cedat poziţia de lider! Aceasta i-a revenit producătorului coreean KIA, care a devenit lider pe piaţa Rusiei datorită modelului Rio, vândut în 10.834 de exemplare, care a surclasat liderul acestui an, Lada Granta, produsă în noiembrie în 10.520 de exemplare.
Astfel, lider absolut al pieţei Rusiei din noiembrie a devenit KIA Rio, iar acest lucru s-a datorat opririi liniei de producţie al modelelor Granta şi Kalina timp de câteva zile din cauza lipsei pieselor de la furnizori.

Chiar dacă a pierdut în luna noiembrie,
AutoVAZ rămâne a fi liderul absolut pe
piaţa Rusiei, realizând din ianuarie până în noiembrie 351.992 automobile, în timp ce KIA ocupă locul doi, cu 175.495 exemplare vândute în aceeaşi perioadă, dintre care 84.350 i-au revenit modelului KIA Rio.
În fine, până nu va apărea pe piaţă mult aşteptata Lada Vesta, producţia concernului AutoVAZ va simţi căderi drastice, care vor scoate la iveală noi lideri pe piaţa Rusiei.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,819
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!