Retrospectiva 2014: top 10 cele mai populare şi cele mai speciale teste drive pe PiataAuto.md
29 Decembrie 2014, 15:54
Anul 2014 a fost unul record la capitolul teste drive pentru PiataAuto.md. Anul ăsta am realizat şi publicat cele mai multe teste drive din toată istoria noastră – peste 70 la număr – iar cel mai important e faptul că am reuşit să cuprindem o diversitate nemaivăzută de mărci, modele, tipuri de maşini şi intrigi aduse
de ele! A fost anul în care publicul nostru a beneficiat de primul test drive cu un model Ferrari, primele teste drive cu modele AMG veritabile, cu şi fără tratamente de tuning, anul în care am reuşit să vă aducem primul test cu un model Cadillac modern şi tot primul test realizat vreodată de vreo entitate de presă auto la un model Morgan! În
2014 redacţia PiataAuto.md a reuşit să călătorească mult şi departe pentru tot soiul de teste drive, fiind prima entitate de presă din Moldova invitată vreodată la un test drive internaţional Mercedes-Benz. Tot în acest an am ajuns pentru prima dată în ţări precum SUA, pentru testul noii generaţii BMW X6, Liechtenstein, pentru testul noului Audi
A3 Sedan, sau Belgia, pentru testul lui Opel Meriva facelift. A fost şi un an în care Dvs., publicul nostru, aţi citit cu cel mai mult interes testele noastre, cifrele de audienţă fiind cele mai mari din toată istoria noastră! Iar pentru că deciziile şi interesul Dvs. pentru teste drive înseamnă alegerea Dvs., noi am decis să aruncăm o privire de retrosprectivă spre anul 2014 şi să
publicăm două topuri – unul al celor mai populare teste drive, adică testele care au fost cele mai citite de Dvs. în acest an, iar altul al celor mai deosebite şi speciale teste drive, în viziunea noastră. Nu întotdeauna un test drive deosebit este neapărat şi cel mai popular, pentru că unele tipuri de maşini stârnesc interesul unui număr mai restrâns de cititori, însă şi pentru aceştia savoarea citirii unui test drive cu totul deosebit poate fi irepetabilă.
Iar noi, după cum vă spuneam, ne-am dorit să cuprindem un diapazon cât mai larg de mărci, modele, tipuri de maşini şi preţuri - de la maşini bugetare la preţ de sub 10,000 euro la supercar-uri şi megavehicule de sute de mii de euro, de la sedanuri, break-uri şi hatchback-uril la preţ raţional până la coupe-uri, decapotabile şi offroader-e demenţiale! Haideţi să vedem, deci, care a fost alegerea Dvs. în acest an!
Top 10 cele mai populare teste drive (alegerea publicului):

Locul 10. Skoda Superb facelift

Skoda Superb e un model extrem de popular în rândurile publicului de
Moldova, iar atunci când versiunea împrospătată a modelului ceh a fost lansată pe piaţa din Moldova, redacţia noastră a fost prima care a testat-o. Era, deci, firesc să regăsim acest model în top 10 cele mai populare teste drive ale anului.
Locul 9. Honda CR-V 1.6 i-DTEC

La începutul anului Honda CR-V a primit o nouă motorizare diesel ultra-eficientă, care a făcut-o mai uşoară, mai eficientă şi mai accesibilă la preţ. Se vede că foarte mulţi dintre vizitatorii noştri au fost interesaţi de această adiţie în gama SUV-ului japonez şi au descoperit astfel cum se simte pe viu o Honda CR-V cu un asemenea propulsor.
Locul 8 Brabus B50 500 – Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

La începutul acestui an, redacţia PiataAuto.md vă impresiona cu primul test drive cu un model BRABUS,
realizat vreodată de vreo entitate de presă din Moldova, test pentru care am mers acasă la Brabus, în oraşul german Bottrop. Mai mult ca atât, şi modelul testat a fost unul nou pentru audienţa noastră – un Mercedes-Benz
CLS Shooting Brake. Mai târziu, pe parcursul anului, redacţia noastră a mai avut ocazia a încă două teste drive senzaţionale BRABUS, în premieră absolută pentru întreaga noastră regiune!
Locul 7. Mercedes-Benz S 63 AMG Long 4MATIC.

În primăvara acestui an puneam mâna pe o interpretare uluitoare a lui Mercedes-Benz S-Class, pe un veritabil model AMG! Concluziile noastre de atunci sunt elocvente – „Dumnezeu are grijă de confortul de la bord, iar şeful infernului – de motor, acceleraţie, transmisie, eşapament... E o maşină în care raiul şi cu iadul şi-au dat mâna!”. Vizitatorii noştri au
fost profund impresionaţi de acest test drive, astfel încât modelul şi-a meritat locul în top 10 al celor mai populare teste drive din 2014.
Locul 6. Nissan Qashqai 1.6 dCi 130 CP 4x4

Din nou un model foarte popular în Moldova, care a ajuns la o nouă
generaţie şi a făcut un pas gigantic de evoluţie. Noi l-am testat într-o interpretare de vârf, cu un nou propulsor diesel, iar vizitatorii noştri au fost interesaţi atât de noul model, cât şi de noul diesel de origine franceză.
Locul 5. Noua generaţie BMW X6

Pentru testul ăsta drive am traversat oceanul, ca să-l putem încerca tocmai
în SUA! Şi BMW X6 e un model extrem de popular în Moldova, iar testul unei noi generaţii a stârnit inevitabil un interes major din partea publicului nostru!
Locul 4. Noul Porsche Macan

E primul SUV compact al celor de la Porsche, însă l-am descoperit mai mult ca un sportcar cu siluetă de SUV. A fost un model pe care l-am savurat profund în condus, iar publicul nostru a fost deosebit de interesat de noul Macan, modelul cu care Porsche şi-a făcut prezenţa într-un nou segment de piaţă, foarte popular în ţara noastră.
Locul 3. BMW X5 xDrive25d, SUV-ul cu consum de 5 litri la sută!

BMW X5 şi-a câştigat un nou motor super-econom în acest an, iar noi l-am pus la treabă pe traseele Moldovei. Am
obţinut un consum incredibil de 5.0 litri/100 km, mai bun decât cel extra-urban oficial, declarat de producător. Vizitatorii noştri au fost deopotrivă interesaţi şi intrigaţi, iar unii ne spuneau că un asemenea consum
trebuie să fie o făcătură. Aşa că ulterior am luat un X5 cu motor identic şi l-am pus într-un mega-maraton de consum prin toată Europa. Iar cel mai bun consum obţinut de noi într-una din zile, după 389 km parcurşi, a fost... 5.0 litri/100 km! Bingo!
Locul 2. Noua generaţie Mercedes-Benz C-Class

Ăsta a fost nu doar unul din cele mai populare teste drive din anul 2014, dar
şi cel mai comentat test drive din câte au existat vreodată pe PiataAuto.md! Şi e de înţeles – noul Mercedes-Benz C-Class e un model care stârneşte
spiritele din plin! Ni le-a stârnit şi nouă, astfel încât l-am declarat unul din cele mai bune modele lansate de marca germană în ultimii ani!
Locul 1. BRABUS 700 – Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6

Iar asta a fost mega-super premiera anului, un test drive care a spart audienţa, i-a lăsat cu gura căscată pe
unii şi închisă pe alţii... E un model pe care doar vreo 5 publicaţii auto din întreaga lume reuşiseră să-l testeze până în toamna acestui an, una dintre care era Top Gear. Şi una dintre care
ne mândrim că suntem noi, cei de la PiataAuto.md! Nu vă mai spunem multe despre testul ăsta, dacă nu l-aţi văzut până acum, trebuie neapărat să-l vedeţi!
Şi acum vine şi momentul unei priviri retrospective a redacţiei, iar noi am selectat 10 teste drive din anul ăsta care au fost pentru noi cu totul speciale.
Top 10 cele mai speciale teste drive (alegerea redacţiei):

Locul 10. BRABUS 850 Roadster - Mercedes-Benz SL 63 AMG
E cel mai puternic model pe care l-am testat vreodată până în acest moment. Cu 850 CP la activ şi 1,450 Nm, senzaţiile din maşina asta sunt extra, extra, mega extraordinare!
Locul 9. Audi A3 Sedan

E un test cu un model pe care mulţi dintre voi l-aţi aşteptat mult, iar noi
l-am organizat într-un mod foarte deosebit, făcând o călătorie de trei zile din Ingolstadt spre Liechtenstein şi înapoi, prin ţinuturi şi peisaje superbe.
Locul 8. Mercedes-Benz S 63 AMG Long 4MATIC

Da, din nou vă vom spune că maşina asta ne-a lăsat fără cuvinte. Doar senzaţii. Senzaţii inimaginabile. Senzaţii divine.
Locul 7. Noul Porsche Macan

A fost un test la care am mers cu multe aşteptări de la noul Macan.
L-am descoperit, însă, altfel decât ne-am fi aşteptat. Am descoperit că Macan e mult mai aproape în senzaţii de un Porsche 911 decât de un
Cayenne! Şi e un SUV până la urmă! Dar se simte ca un sportcar veritabil, cu plăceri enorme în condus!
Locul 6. Noua generaţie BMW X6

A fost un mega-test pe tărâmuri americane, unde am descoperit în toate ipostazele posibile noua generaţie BMW X6. I-am descoperit
confortul sporit şi practicismul mai mare, dar ne-am convins că silueta şi abilităţile tehnice ale noii generaţii surclasează evident tot ce a fost bun la predecesorul său!
Locul 5. BMW i3

Da, e primul model complet electric de la BMW şi redacţia PiataAuto.md
a fost unica din ţară, care a tot căutat şi căutat soluţii de a organiza un test cu acest model, până am mers
tocmai în Germania şi l-am testat. Impresiile au fost contradictorii, dar foarte curioase.
Locul 4. Cadillac CTS

Oh, Caddy! O altă mega premieră din acest an! Am fost tocmai până în Elveţia pentru a testa minunatul Cadillac CTS – concurentul Seriei 5, al lui E-Class şi al lui A6 – pe minunatele serpentine montane de acolo!
Locul 3. Noua generaţie Mercedes-
Benz C-Class
/ C-Class Estate

Povestea noastră cu noua generaţie
C-Class abia începe. După ce în
primăvara am fost primii care am testat noua generaţie C-Class, în luna mai a acestui an am şi achiziţionat unul! Iar în luna iulie am fost prima
entitate de presă invitată la un test drive internaţional Mercedes-Benz – şi era vorba de C-Class Estate. Iar între timp savurăm sedanul redacţional!
Locul 2. Morgan 3-Wheeler

O dată în viaţă trebuie să o faci şi pe asta, dacă tot reprezinţi site-ul lumii
auto! Trebuie să guşti dintr-un Morgan – poate cea mai rudimentară maşină din câte există astăzi în lumea civilizată, dar totodată şi cea mai exaltantă! E un test de colecţie, vorba unui bun prieten de-al nostru!
Locul 1. BRABUS 700 – Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6

Eh, şi aici nu putem să nu fim de acord cu cititorii noştri – testul cu
BRABUS 700, bazat pe Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 e cel mai special din acest an! Pentru noi ziua testului a fost una pe care o s-o ţinem minte toată viaţa, evident! Ah, apropo, mai
avem încă liberă poziţia aia de redactor în echipă! Aşa că dacă toate testele astea vă fascinează şi vreţi să le şi trăiţi pe propria piele, daţi-ne de veste!
Poate cel mai special
test drive din 2014 vine
pe 31 decembrie!


Ah, topul ăsta s-ar putea să
nu fie chiar definitiv! Pentru
că, vă amintiţi, când eram
noi prin Danemarca în
expediţia noastră fantastică
de Crăciun, vă spuneam
că am făcut ceva în capitala
acelei ţări, despre care voi
ne-aţi rugat demult, şi de
multe ori! Ei bine, e vorba
de un test drive, poate mai
aşteptat decât oricare alt
test din anul ăsta! Şi îl
publicăm chiar pe
31 decembrie, ca un
ultim test şi cadou adus
Dvs., vizitatorilor noştri
fideli! Da, da, poza asta e
de la testul ăla! Poate l-aţi
şi ghicit deja, modelul
testat? Îl publicăm pe
31 decembrie!!!
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
1
3,118
COMENTARII (1)
ionutz turcanu
Paris, Franţa
la 29 Decembrie 2014 - 19:49
daca nu gresesc, este vorba de Tesla Model S?
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!