J.D.Power: Tot mai multe probleme de fiabilitate vin de la tehnologiile moderne! Vezi cele mai fiabile branduri!
27 Februarie 2015, 18:52
Organizaţia americană J.D.Power a dezvăluit rezultatele studiului de fiabilitatea a autoturismelor moderne pe parcursul primului an de exploatare. În acest studiu, au participat peste 34.000 de conducători al automobilelor cu „anul modelului” 2012. Pentru anul 2015 studiul fiabilităţii a celor de la J.D.Power a fost restructurat şi axat către tehnologiile moderne, chiar dacă sunt luate în calcul nu mai puţin de
177 de probleme, cele din urmă
fiind grupate în 8 categorii mari.

După părerea celor de la J.D.Power, tehnologiile moderne atrag tot mai mult clienţi pentru noile automobile, iar apoi anume aceste tehnologii şi le dau cele mai multe bătăi de cap proprietarilor. Cele mai multe probleme sunt întâmpinate la conectivitatea Bluetooth, care evită să recunoască dispozitivele, sau să le memoreze setările, fiind urmată de comenzile vocale a
sistemului multimedia, care nu recunoaşte cuvintele, pe care le pronunţă conducătorul. Totuşi tehnologiile au un aport din ce în ce mai mare la procurarea automobilelor. Spre exemplu, 16% din cei chestionaţi în 2015, au întors spatele unui model sau altul, din cauza că acela nu avea careva sisteme sau tehnologii moderne – este un salt enorm faţă de 4% în anul 2014.
Problemele de fiabilitate a automobilelor pe parcursul primului an de exploatare sunt legate cu propulsorul şi transmisia. Cele mai frecvente probleme sunt întâmpinate la transmisiile automate, care mai deranjează proprietarii şi cu şocuri la schimbarea treptelor şi schimbările lente a celor din urmă, pe seama cărora vin 30% din probleme. Media pe industrie a problemelor raportate la 100 de automobile este de 147 de probleme, sau 1,5 probleme per vehicul în timp ce primele 6 probleme din topul celor mai frecvente, sunt legate nu de defecte, dar de uzabilitatea vehiculului şi a tehnologiilor sale.

Pe prima poziţie în topul celor mai neproblematice automobile al 4-lea an consecutiv se află marca Lexus cu 89 de probleme per 100 de vehicule, fiind urmată de Buick (110 probleme) şi de Toyota (111 probleme). Pe polul opus se află Fiat cu 273 de probleme per 100 de vehicule. În fine, se pare că fiecare vehicul are cel puţin o problemă, iar media pe industrie comparativ cu studiul de anul trecut a crescut de la 133 la 147 de probleme, chiar şi problemele liderului topului, brandului Lexus, au crescut de la 68 în 2014 la 89 de probleme în 2015… Tendinţa de creştere a problemelor se face vizibilă şi la celelalte branduri.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
6
3,919
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!