Premieră: aceasta e noua generaţie Audi R8!
26 Februarie 2015, 12:04
În sfârşit, se întâmplă! Audi a dezvăluit cu câteva minute în urmă imaginile oficiale ale noii generaţii R8, spre fascinaţia fanilor săi din întreaga lume! După cum menţionează chiar cei de la Audi, nici un model din gamă nu este mai apropiat de motorsport decât Audi R8, nici un model din gamă nu poate întrece performanţele ameţitoare ale lui R8! Iar acum, vârful ingineriei din Ingolstadt a ajuns la o nouă generaţie!
Se întâmplă de multe ori ca, atunci când un lucru este creat din start genial, perfecţionările ulterioare să nu mai pară atât de radicale. Pentru că genialitatea are un termen de valabilitate mult mai mare decât perioada de carieră a unei generaţii de model pe piaţă, astfel încât noul Audi R8 îşi construieşte identitatea pe esenţa care l-a consacrat pe predecesorul său. Siluetă, substrat tehnic, arhitectură, motoare – totul a
putut fi doar perfecţionat, pentru că era prea bun să se revoluţioneze.

Designul noului model respectă promisiunile ultimelor concepte Audi şi inspiră filosofia construcţiei uşoare. Însă dincolo de design inginerii chiar au reuşit să aducă o nouă generaţie a unui nebun Audi R8, care cântăreşte doar 1,454 kg! În ciuda mai multor dotări de la bord şi a unei rigidităţi crescute, noua
generaţie a slăbit cu vreo 50 kg faţă de predecesorul său!

În spatele şoferului, în locul rezervat motorului, pot fi montate două versiuni ale minunatului motor V10 Audi, de 5.2 litri! Şi ambele sunt aspirate natural! Într-una din ipostaze, propulsorul FSI livrează 540 CP şi 540 Nm, reuşind să catapulteze modelul de la 0 la 100 km/h
în doar 3.5 secunde. Viteza maximă, în acest caz, ajunge la 323 km/h. În cea de-a doua ipostază, montată pe R8 V10 plus, motorul dezvoltă 610 CP şi 560 Nm, transformând acea motorizare în cel mai puternic Audi produs vreodată! Sprintul până la prima sută durează doar 3.2 secunde, iar viteza maximă atinge 330 km/h!
În ciuda unor asemenea performanţe, motorul V10 este preocupat de eficienţă, fiind capabil să deconecteze total unul din cele două blocuri cilindrice la rularea cu viteză constantă de croazieră, transformându-se într-un motor cu 5 cilindri în linie. Cu asemenea tehnologii, motorul promite un consum mixt de doar 11.8 litri/100 km.
Imensul propulsor este cuplat la o transmisie cu 7 rapoarte, care poate fi operată şi manual, pentru senzaţii sportive maxime.

Noua generaţie Audi R8 îşi va face debutul public la salonul auto de la Geneva.
Apropo, PiataAuto.md este unica entitate de presă din Moldova care a reuşit să testeze una din ipostazele primei generaţii Audi R8! Puteţi vedea testul drive senzaţional AICI.
PiataAuto.mdIlie Toma
5
2,680
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!