Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Chevrolet-FNR – cel mai tare concept de la Shanghai!

22 Aprilie 2015 - 09:04
Denis Godorozea
Chevrolet-FNR – cel mai tare concept de la Shanghai!
Pentru a celebra jubileul de 10 ani de activitate a brandului Chevrolet pe teritoriul China, în centrul Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC) din Shanghai, a fost creat un concept futurist numit Chevrolet-FNR, care a lăsat cu gura căscată vizitatorii Salonului Auto de la Shanghai.

Acest concept neordinar aduce aminte de prototipurile anilor 80 ai secolului trecut, precum Corvette Indy sau Buick Wildcat – aceeaşi formă aerodinamică şi acoperiş din sticlă. De conceptele acelor ani amintesc şi roţile orbitale Osmos, care lucrează pe principiul rulmentului, fără a avea careva spiţe.

Chevrolet-FNR este un electromobil cu câte-un motor electric pentru fiecare roată, care se caracterizează prin blocurile optice faţă/spate laser şi uşile de tip foarfece, ce se ridică cu tot cu geamuri şi cupola din sticlă a acoperişului.

La interior se pot adăposti 6 persoane, care vor avea la dispoziţie 3 display-e, funcţiile cărora pot fi controlate prin gesturi. Volanul lipseşte, pentru că FNR este un concept electric autonom, ceea ce permite pasagerilor faţă să rotească scaunele la 180 de grade faţă în faţă cu pasagerii rândului doi, pentru o discuţie lejeră, în timp ce maşină îi duce la punctul de destinaţie.

Totuşi, conducătorul poate prelua conducerea conceptului, deşi nu este clar, cu ce îl va ghida – poate cu „şoricelul” dintre scaune?

Acest concept ne dă speranţe, că producătorii mai pot gândi departe în viitor şi prezenta ceva cu adevărat nou şi radical, comparativ cu pseudo conceptele, care sunt nişte modele de serie deghizate şi ne sunt prezentate drept concepte.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (17 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter