Cu noua KIA Sorento, la 190 km/h!...
14 Aprilie 2015, 14:55
În ultima noastră relatare din expediţia cu noua Kia Sorento, vă anunţam că vom porni noaptea devreme de tot din Austria spre Germania, pentru a avea un sprint de maximă rapiditate spre Frankfurt, de unde a doua zi dimineaţa trebuia să luăm avionul spre Chişinău.

Ei bine, pe la 2.45 noaptea ne-am trezit cu greu, şi după un duş rapid şi niţele
pregătiri de ultimă oră, pe la 3.10 eram în maşină. Am băut o cafea rece îmbuteliată, cumpărată o zi mai devreme – că de, unde poţi găsi în Austria o cafea la ora 3 noaptea... Apoi am pornit spre Frankfurt.
Primele vreo 20 de minute au fost lente, până am trecut hotarul german. Puţin după ora 3.30, treceam deja în Germania şi evadam în spaţiul pe care ni-l doream atât de mult – reţeaua germană de autobahn-e fără limită de viteză. Traficul era foarte rarefiat la acea oră de noapte, aşa că am zis că nu ne mai pasă de consum acum,
după ce am încheiat toate cele 12 destinaţii ale expediţiei cu o medie totală de 7.9 litri/100 km. Astăzi contează doar viteza, dezvoltată în condiţii sigure, fireşte.

Aşa că am accelerat şi am tot accelerat. Pe la 150 km/h, noua Kia Sorento se simte foarte încrezută şi chiar şi curbele mai lungi de autobahn sunt abordate cu o fermitate care nu trădează nimic din ezitările zilelor anterioare de pe serpentinele montane. Curbele mai lungi nu-i provoacă lui Sorento nici o dificultate, aşa că am continuat să creştem viteza.

În scurt timp ne pomenisem că circulăm cu o medie de 160-170 km/h! Cu un SUV imens, precum Kia Sorento! Motorul mai are forţă şi rezerve de turaţii, întrucât la 170 km/h turometrul indică numai 3,000 rpm! Şi te simţi în siguranţă la bordul lui! Kia Sorento
poate depăşi şi tiruri la asemena viteze, creând curenţi aerodinamici puternici, pe care însă îi trece fără probleme sau destabilizări. Sincer, eram profund impresionaţi de comportamentul lui Sorento la o asemenea viteză mare, dat fiind că anterior, pe serpentinele montane, nu i-am fi putut da o notă maximă. Însă aici, într-un asemenea mediu, Sorento aleargă exemplar!

Am sporit viteza până la 190 km/h, iar sporadic ajungeam şi până spre 200 km/h! Nivelul exact de 200 km/h nu l-am atins, întrucât aproape întotdeauna condiţiile de trafic dinaintea noastră de dictau o reducere a vitezei, dar să rulezi cu un ditamai SUV imens la aproape 200 de kilometri la oră şi să te simţi în deplină siguranţă, e o senzaţie
remarcabilă! Am menţinut ulterior un tempou de viteză între 160 şi 180 km/h, astfel încât peste mai puţin de 3 ore ne apropiam de zona oraşului Frankfurt, un pic mai aglomerată deja la ora 6.30 dimineaţa. Către ora 7 intram în zona de parcări a aeroportului Frankfurt!

Uh! Sprintul ăsta a fost ca un duş rece şi revigorant cu noua Kia Sorento! Pe autobahn maşina asta fuge exemplar, uimitor de exemplar!

P.S.: Am ajuns cu bine acasă, iar în curând tragem şi liniile de sumar la expediţia noastră. Vom reveni, deci, cu relatarea mai amplă promisă, în care vom spune tot ce nu s-a spus până acum şi vom analiza la rece cele mai importante concluzii ale acestei expediţii la bordul noii Kia Sorento. Pe curând!
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
6
4,156
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!