Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Euro NCAP a testat Fiat 500X, Mazda2, Renault Espace şi Suzuki Vitara (Video)

22 Aprilie 2015 - 17:51
Denis Godorozea
Euro NCAP a testat Fiat 500X, Mazda2, Renault Espace şi Suzuki Vitara (Video)
În noua serie de teste Euro NCAP a testat noile modele Fiat 500X, Mazda2, Renault Espace şi Suzuki Vitara. Spre deosebire de primul test din 2015 înăsprit cu adăugarea impactului cu o acoperire de 100% al părţii frontale, două din cele patru modele testate au reuşit să ia 5 stele pentru siguranţă.

Cel mai bun rezultat l-a arătat noul Suzuki Vitara, ceea ce ia permis să obţină 5 stele, pentru rezultate foarte bune la impactele frontale şi la cele laterale. Doar la protecţia copiilor aflaţi pe scaunul frontal senzorii au indicat acceleraţii excesive în zona gâtului, rezultând într-o protecţie marginală. Rezultate bune Vitara a indicat şi la protecţia pietonilor şi la sistemele de siguranţă. Totuşi, sistemul de frânare autonomă, care este disponibil opţional, lucrează într-un diapazon mic de viteze, astfel ne fiind luat în calcul.

Al doilea model care a primit 5 stele, este monovolumul Renault Espace, care s-a arătat foarte bine în testele impactelor frontale. Totuşi, unele piese deteriorate a bordului prezintă risc pentru pasagerul faţă, iar din această cauză Espace a fost penalizat.

La impactul lateral Espace s-a ţinut bine, dar totuşi a fost penalizat pentru deschiderea uşii din spate, ceea ce ar prezenta un pericol pentru pasagerii spate, care ar putea fi aruncaţi în afara vehiculului în urma unui astfel de impact. O protecţie marginală a fost oferită la impactul sever cu stâlpul şi la impactul spate. Fiind un monovolum de familie, Espace a avut punctajul maxim pentru protecţia copiilor. Rezultate bune Espace a lut şi la impactul cu pietonul şi la sistemele de siguranţă.

Noua Mazda2 a primit 4 stele, din cauza protecţie marginale al gâtului la noul impact frontal cu acoperirea totală a părţii frontale şi la impactul spate, unde pasagerii spate au indicat o protecţie proastă al gâtului. Mazda2 a excelat la impactele laterale, inclusiv cel sever cu stâlpul, primind punctajul maxim. La protecţia copiilor, Mazda2 a indicat nivel marginal în regiunea gâtului şi pieptului, din cauza decelerărilor intense. La protecţia pietonilor, Mazda2 a primit punctajul maxim, iar la sistemele de siguranţă hatchback-ul nipon ar fi putut lua mai multe puncte, dacă ar fi avut un sistem de frânare autonomă pentru viteze mari de magistrală. Şi în fine, noul crossover a celor de la Fiat, modelul 500X, a primit şi el 4 stele, indicând rezultate bune la impactele frontale şi cele laterale, cu mici excepţii pentru unele zone ale corpului. La impactul spate, 500X a indicat o protecţie marginală a gâtului pentru pasagerii spate. Protecţia copiilor s-a adeverit a fi una bună, iar la impactul cu pietonul, marginea capotei apropiată de parbriz şi pilonii frontali au oferit o protecţie proastă, pentru capul pietonului. Fiat 500X poate fi dotat şi cu un sistem de frânare autonomă, ce lucrează la viteze mari, dar acesta a fost exclus din ecuaţie de către specialiştii Euro NCAP, pentru că cei de la Fiat se aşteaptă ca acesta va fi instalat pe un număr redus de modele.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter