În cadrul primei etape al Campionatului Naţional de Karting a fost prezentat proiectul complexului Orhei Autodrom!
27 Aprilie 2015, 14:14
În ciuda mai multor sceptici, complexul sportiv european de motorsport din orasul Orhei (Orhei Autodrom) va deveni realitate! În cadrul primei etape al Campionatului Naţional de Karting, care a avut loc duminica, 26 aprilie 2015, pe stadionul de la Orhei, a fost prezentat şi proiectul acestui complex, care se va situa lângă oraşul Orhei, pe un teren alocat de către primăria acestuia.

Pistele au fost proiectate de către specialiştii în domeniu: RaceTracks.ru,
afiliaţi a lui Herman Tilke. Complexul va include un circuit de karting de categoria A cu o lungime de 1,400 de metri şi 10 configuraţii diferite, unde vor putea să se desfăşoare competiţii naţionale şi internaţionale de karting, circuit FIA Grade 3 pentru turisme, monoposturi şi motociclism, cu o lungime de peste 2,000 metri, o pistă de rally-cross, o pistă de drifting cu o lungime de 500 metri şi un drag-strip pentru cursele de Drag Racing. Grila de start pentru circuitele FIA Grade 3 şi Rally-Cross va fi situata pe drag-strip -
o soluţie unică. Pe cealaltă parte a râului Răut, vor fi amenajate pistele pentru Autocross, Motocross şi Jeep Cross Trial, cu lungimi de 1,250 şi 1,500 de metri respectiv, care vor respecta ceriniţele FIA şi FIM. Cum observaţi şi pe acest plan proiect din imagine, complexul de la Orhei va fi foarte flexibil în formarea mai multor configuraţii de circuite, ceea ce va spori spectaculozitatea curselor. Complexul va fi executat la nivel european şi va avea infrastructura necesară, boxe pentru echipe şi tribune pentru spectatori.
Banii pentru proiectarea complexului au fost alocaţi din bugetul raional Orhei şi bugetul oraşenesc Orhei, iar proiectul final va fi prezentat la începutul lunii iunie, anul curent.

Lucrările asupra complexului pentru sporturile cu motor vor demara deja în 2015.
Un mare aport în acest proiect îl are consilierul Şevcenco Vladislav, preşedintele comisiei naţionale de karting, Serghei Guţu şi primarul oraşului Orhei, Vitalie Colun. Anume aceste persoane au venit cu iniţiativa de a crea un complex la standarde internaţionale în Orhei, care va avea un impact extrem de pozitiv în dezvoltarea sporturilor cu motor din Moldova, în
planul dezvoltării regionale, dezvoltării turismului şi business-ului hotelier din regiune şi Chişinău, pentru că doar o competiţie regională sau internaţională de karting poate aduna 100-500 sportivi, tot atâţia mecanici şi alt personal. Să le urăm succese în realizarea proiectului!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,294
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!