Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mazda MX-5 se va transforma în Fiat 124 Spider!

29 Aprilie 2015 - 10:18
Denis Godorozea
Mazda MX-5 se va transforma în Fiat 124 Spider!
Pe parcursul anilor 70 ai secolului trecut, Fiat producea o decapotabilă elegantă, numită 124 Sport Spider, care avea o caroserie desenată de Pininfarina, tracţiune spate şi patru locuri la bord. Pe la mijlocul anilor 90 ai secolului trecut, decapotabila clasică s-a reîncarnat în Fiat Barchetta, care dispunea de un design provocător, tracţiune faţă şi doar 2 locuri la bord. Înaintea apariţiei noii Mazda MX-5, se vehiculau zvonuri, că pe aceeaşi platformă va fi construit modelul Alfa Romeo Spider, dar politica companiei presupune producerea modelului pe teritoriul Italiei, ceea ce era imposibil,

MX-5 fiind produs în Japonia, atunci proiectul a fost redericţionat către cei de la Fiat, care au dorit să reînvie încă o dată spiritul decapotabilei 124 Sport Spider.

Astfel, conform zvonurilor, cei de la Fiat deja în 2015 vor prezenta noul Fiat 124 Spider, care va fi bazat pe modelul nipon Mazda MX-5, iar vânzările modelului italienesc cu ingrediente nipone, vor demara în 2016. Conform celor de la Edmunds, premiera modelului va avea loc la Frankfurt sau la Los Angeles, iar pe post de propulsor, cei de la Fiat vor instala propriul motor de 1.4 litri turbo, acesta din urmă fiind capabil să dezvolte o putere de 170 CP în versiunea cea mai potentă a propulsorului în cauză. Sună destul de palpitant! Ce spuneţi?!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter