Noua Honda HR-V, cu ambiţii de a deveni cea mai eficientă din segmentul său
27 Aprilie 2015, 11:47
Lupta germano-japoneză din industria auto pare să se contureze într-o nouă bătălie. Niponii au creat noua Honda HR-V tocmai pentru a se lupta mai bine pe continentul european cu SUV-urile ultra-compacte de aici şi iată că acum inginerii japonezi anunţă că noul model vine cu ambiţii măreţe, de a deveni cel mai eficient model din segmentul său, mai eficient decât oricare concurent german!

Noua Honda HR-V este un SUV ultra-compact cu predilecţii urbane şi va concura pe continentul european cu modele precum Opel Mokka, Renault Captur, Peugeot 2008, Ford Ecosport, Nissan Juke sau Mazda CX-3. Ca şi concurenţii săi, proaspătul model al celor de la Honda este derivat din
platforma tehnică a unui hatchback urban de dimensiune comparabilă, în cazul lui HR-V fiind vorba de platforma Hondei Jazz, numită şi Fit pe unele pieţe. Totuşi, noua Honda HR-V pare bine pregătită din punct de vedere a motoarelor cu care vrea să atace piaţa europeană.

Noul model nipon va beneficia de un propulsor turbodiesel i-DTEC de 1.6 litri de 120 CP, instalat în prezent şi pe
modele precum Civic şi chiar CR-V. Acesta va putea fi cuplat doar la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte pe noua HR-V şi va permite micului SUV să prindă prima sută în 10.1 secunde. În schimb, cifrele de consum mixt sunt impresionante, cel puţin cele indicate în fişa oficială – 4.0 litri/100 km în regim mixt pentru exemplarele dotate cu roţi de 16 ţoli şi 4.1 litri/100 km pentru cele dotate cu jante de 17 ţoli.
Noua Honda HR-V va mai beneficia şi de un motor pe benzină de 1.5 litri, care va dezvolta 130 CP. În combinaţie cu transmisia manuală cu 6 raporte, el va putea accelera maşina de la 0 la 100 km/h în 10.3 secunde şi va indica un consum mixt de 5.6-5.7 litri/100 km. Benzinarul va putea fi cuplat şi la o cutie de viteze automată cu raport continuu variabil, în acest caz timpul de acceleraţie până la 100 km/h constituind 10.9 secunde, iar cifra de consum mixt oficial – 5.2-5.4 litri/100 km.
PiataAuto.mdIlie Toma
0
2,854
COMENTARII (1)
Roman
Chişinău
la 27 Aprilie 2015 - 16:55
Pacat ca s-a renuntat la tractiunea integrala pentru piata europeana.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!