Premieră: Lexus ES facelift
20 Aprilie 2015, 13:38
Salonul Auto de la Shanghai a găzduit şi premiera versiunii actualizate a lui Lexus ES, sau, cu alte cuvinte fie spus, a celui mai vândut sedan Lexus la nivel global. După spusele creatorilor săi, ES facelift vine cu o atitudine mai intrigantă şi mai sportivă, subliniată de un design
exterior elegant, dar progresiv. Noi am spune că designul lui ES a devenit mai armonios şi mai nobil odată cu faceliftul, deşi încă mai păstrează o doză de opulenţă tembelă în el.
Aproape toate componentele designului frontal şi posterior au suferit modificări, unele din ele foarte discrete, dar tabloul general a cunoscut o evoluţie substanţială. O nouă grilă, noi blocuri optice, noi LED-uri, dar şi noi faruri de ceaţă – toate formează un aspect
puternic împrospătat al sedanului nipon. Au apărut şi noi tipuri de jante, dar şi noi culori de caroserie. Şi, fireşte, actualizări s-au produs şi în habitaclu, unde creatorii au dorit să accentueze încă o dată alura de lux desăvârşit.
Este curios şi faptul că, odată cu faceliftul, Lexus ES a primit şi o nouă motorizare pe benzină. E vorba de un propulsor pe benzină, cu injecţie directă, cu patru cilindri în linie, de 2.0 litri. V-aţi putea întreba dacă nu e oare noul motor prea slab pentru talia lui Lexus ES, mai ales că modelul nipon este disponibil, în general, cu motorizarea V6 pe benzină de 3.5 litri şi pe unele pieţe cu una de 2.5 litri pe benzină? Ei bine, răspunsul vine din necesitatea de modelului de a se adapta mai bine unor pieţe specifice, precum cea a Rusiei şi Chinei. Astfel, noul benzinar va fi o opţiune entry-level pentru aceste pieţe şi va constitui, astfel, o alternativă mai competitivă în faţa unor modele asamblate local.

Pe lângă modificările estetice, inginerii au mai rigidizat componentele şasiului maşinii pentru toate pieţele lumii, conferindu-i astfel modelului o rigiditate torsională sporită şi un caracter mai sportiv.
PiataAuto.mdIlie Toma
1
2,332
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!