Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Alfa Romeo ia premiul cel mare la Villa d’Este în timp ce Cupa de Aur revine unui Ferrari!

27 Mai 2015 - 11:31
Denis Godorozea
Alfa Romeo ia premiul cel mare la Villa d’Este în timp ce Cupa de Aur revine unui Ferrari!
Al doilea an la rând echipa PiaţaAuto.md vizitează magnificul concurs de eleganţă Villa d’Este, unde pe malul lacului Como sunt conglomerate cele mai spectaculoase bijuterii clasice din întreaga lume, care ne-au intrigat cu istoriile fabuloase şi forme excepţionale. La fel ca şi în fiecare an, două maşini sunt decernate cu mari premii, principalul premiu fiind acordat de către juriul oficial al concursului numit „Best of Show” şi un premiu de menţiune „Copa d’Oro” (Cupa de Aur), care este decis de către pasionaţii cu gusturi rafinate prezenţi la eveniment.

Astfel juriul a decernat cu prestigiosul Trofeu BMW Group „Best of Show” modelului Alfa Romeo 8C 2300 Zagato Spider din 1932. Da, da, una din maşinile antidepresive a reuşit să fie cea mai bună din întregul show! Această bijuterie dispune de o caroserie Zagato, iar sub capota acestea se află un propulsor cu 8 cilindri în linie de 2,336 cm. cubi care dezvoltă 142 CP.

Modelul victorios, care îi aparţine acum colecţionarului american David Sydorick, a dominat în anii 30 ai secolului trecut astfel de curse celebre precum cursa de 24 de ore de la Le Mans, Mille Miglia, Targa Florio şi 24 de ore Spa. Doar 188 exemplare au fost produse, practic nici unul ne fiind identic.

La rândul său, publicul pasionat de modele clasice a votat exemplarul spectaculos Ferrari 166M Barchetta din 1950, care a fost decernat cu un premiu nu mai puţin râvnit - „Copa d’Oro”. Publicul a apreciat nu numai formele sale frumoase, nivelul de restaurare şi caroseria bicoloră de la

Touring, dar şi istoria interesantă al acestui model. Primul proprietar al acestui exemplar echipat cu un propulsor V12 de 1,995 cm. cubi a fost nimeni altul ca şeful Fiat de atunci Gianni Agnelli. Cu câţiva ani mai târziu, această maşină a obţinut victoria în cursa de la Spa fiind în mâinile unui alt proprietar. Cel mai interesant e că, unul din proprietarii acestui Ferrari 166M Barchetta a vândut-o şi a cumpărat-o din nou de 6 ori! Cupa de Aur a fost înmânată lui Clive Beecham şi soţiei sale.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (21 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter