Premieră: Noua Toyota Hilux!
21 Mai 2015, 14:27
Astăzi debutează noua generaţie Toyota Hilux, pentru pieţile din Australia şi Tailanda. Aceasta este a opta generaţie al legendarului pick-up,
lansat pentru prima dată în anul 1968 şi vândut de-a lungul anilor în peste 16 milioane de exemplare.

Noua generaţie Hilux a devenit cu 80 mm mai lungă şi cu 95 mm mai lată decât generaţia precedentă, însă
ampatamentul a rămas neschimbat – 3,085 mm, ceea ce ne duce la gândul că, de fapt, noua generaţie este bazată pe predecesorul său.

Totuşi, privit la exterior şi interior,
nu vom găsi nici o similaritate!
Exteriorul are de un design modern, cu o parte frontală asemănătoare cu cea al sedanului Corolla, unde calandrul este integrat în blocurile optice, care dispun de LED-uri de zi. Tabloul este finisat de aripi musculoase care vor adăposti roţi cu jante de 16, 17 sau 18 inch.
O mare problemă a pick-up-urilor este interiorul foarte auster, deşi practic. Dar nu e cazul noului Hilux, care vine cu o ambianţă modernă, cu materiale calitative şi un confort demn de un SUV.
Interiorul noului Hilux te atrage prin consola centrală unde se regăseşte
un display imens cu butoane tactile. Alături de blocul climatizorului s-a adăpostit rotula pentru sistemul tracţiunii integrale, care poate activa unul din cele trei regimuri. Planşa de bord dispune de un display color LCD poziţionat între ceasurile de bord.
În dependenţă de piaţa pe care va fi comercializată, noua Toyota Hilux va fi disponibilă cu două propulsoare diesel de 2.4 litri (160 CP şi 400 Nm) şi 2.8 litri (177 CP şi 450 Nm) şi cu două propulsoare pe benzină de 2.7 litri (164 CP) şi 4.0 litri (278 CP). Propulsoarele
vor fi oferite cu transmisie manuală sau cu una automată, ambele de nouă generaţie şi cu 6 trepte. Noua transmisie manuală Intelligent Manual Transmission (i-MT) va oferi schimbări foarte line, cu ajutorul acordării turaţiilor la viteza corespunzătoare – unicul sistem de acest gen în clasa sa.
Greutatea maximă pe care o va putea transporta în benă noul Hilux este de 1,240 kg, iar capacitatea de tractare este de 3,500 kg.

Noul Hilux va fi lansat pe piaţă la începutul anului 2016.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,605
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!