Premieră: Noul Fiat Aegea
21 Mai 2015, 17:35
Astăzi, la Salonul Auto de la Istambul, a debutat noul sedan Fiat Aegea, care vine să înlocuiască vechea Linea, pentru a concura la egal cu Dacia Logan, Skoda Rapid, Peugeot 301
sau Citroen C-Elysee.
Designul pur italienesc al noii Aegea a fost elaborat la centrul de stil din Italia, în timp ce maşina în sine a fost dezvoltată timp de 3 ani de către 2000 de ingineri din Italia şi Turcia.
Aegea a fost concepută pentru a fi un sedan din start, astfel nu au avut loc compromisuri în design. Comparativ cu Linea, noua Aegea este chiar arătoasă!
Blocurile optice integrate în calandru arată foarte agresiv, iar blocurile optice spate, realizate în forma unor aripi, aduc aminte de super-carurile Aston Martin. Jantele pe versiunea de top vor fi de 18 inch, „încălţate” în cauciucuri Pirelli PZERO cu dimensiuni imense
pentru această clasă – 235/40 ZR18! Aegea are 4.5 metri în lungime, 1.78 metri în lăţime şi 1.48 metri în înălţime, ampatamentul fiind foarte generos -
2.64 metri, ce va oferi un spaţiu enorm pentru 5 maturi la bord. Volumul portbagajului este unul demn de clasa sedan-urilor bugetare – 510 litri.
Interiorul are un aspect plăcut, iar printre tehnologiile de la bord se poate menţiona volanul multifuncţional, sistemul multimedia Uconnect cu display de 5 inch, conexiune AUX, USB, iPod, sistem de navigare TomTom şi senzori de parcare spate.

Sub capota noului Fiat Aegea se vor regăsi două propulsoare pe benzină şi două diesel Multijet II, cu puteri cuprinse între 90 şi 120 CP.
Cea mai eficientă versiune va consuma mai puţin de 4 litri de combustibil la 100 de kilometri – rezultat comparabil cu micuţa Fiat Panda. Fiecare unitate va putea fi cuplată la transmisie manuală
sau la una automată.
La fel ca Linea, noua Aegea va fi produsă la uzina turcească Tofaş din Bursa, iar primele exemplare vor ieşi de pe linia de producţie deja în noiembrie anul curent.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,870
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!