Porsche conduce studiul J.D.Power pentru calitatea iniţială (Video)
19 Iunie 2015, 17:52
Cei de la J.D.Power au publicat rezultatele noului studiu al calităţii iniţiale, realizat pe un eşantion de 84,000 de conducători auto. Calitatea iniţială este determinată după numărul de probleme per 100 de vehicule pe care le-au întâmpinat posesorii auto în primele 90 de zile de la procurarea automobilului. Problemele includ nu numai defecţiunile tehnice, dar şi
calitatea şi funcţionalitatea automobilului conform aşteptărilor proprietarului. Spre exemplu, problemele cu recunoaşterea comenzilor vocale şi conectarea dispozitivilor prin Bluetooth sunt în topul problemelor cu care se confruntă proprietarii noilor automobile în primele trei luni de achiziţie.
Al treilea an consecutiv acest top al calităţii iniţiale îl domină Porsche cu
80 de probleme per 100 de vehicule. Foarte aproape sunt şi brandurile coreene, precum KIA (86 probleme per 100 de vehicule) care a executat un salt în calitatea iniţială, în timp ce
media pe brandurile coreene s-a îmbunătăţit cu 11%, în contrast
brandurile americane şi cele europene au reuşit o îmbunătăţire de doar 3%. În schimb, brandurile japoneze au simţit o stagnare, iar o mare parte din ele s-au deplasat mai jos de media pe industrie. Un alt salt l-a înregistrat Infiniti, urcând 20 de poziţii de pe 25 anul trecut pe 5 în 2015.

În fiecare an calitatea iniţială a noilor automobile creşte cu 3%, ceea ce este un fapt îmbucurător, privind abundenţa de noi tehnologii pe care o primesc noile modele cu fiecare nou an. Astfel, media pe industrie s-a îmbunătăţit de la 116 probleme anul trecut la 112 probleme per 100 de vehicule în 2015.

Cei de la J.D.Power au premiat şi modele în fiecare clasă pentru fiabilitatea acestora precum Chevrolet Equinox, Chevrolet Malibu, Chevrolet Silverado LD, Chevrolet Spark, Hyundai Accent, Hyundai Tucson, Kia Sorento, Kia Soul, Infiniti QX70, Infiniti QX80, Nissan Sentra, Nissan Quest, Audi Q3, Porsche 911, Porsche Boxster, Porsche Macan, BMW Seria 2, BMW Seria 4, BMW Seria 5, Lexus LS, Toyota Tacoma, Toyota Sequoia, Chrysler 300, Dodge Challenger, Ford Escape, Ford Super Duty şi Mazda MX-5.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,967
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!