Premieră: Noua generaţie Opel Astra!
2 Iunie 2015, 09:02
După scurgerea pozelor oficiale, Opel ne dezvăluie primele informaţii despre noua generaţie Astra. Noua Opel Astra K este mult mai îndrăzneaţă ca design, dispune de un acoperiş plutitor şi de blocuri optice opţionale IntelliLux LED Matrix, care vor detecta alte maşini cu 30-40 metri mai rapid decât alte sisteme a fazei lungi adaptive la viteza de 80 km/h, iar cel mai important este „cura de slăbire” pe care aceasta a primit-o!
Dacă zvonurile spuneau că Astra K va fi cu 100 kg mai uşoară decât Astra J, atunci informaţiile oficiale ne indică o cifră şi mai şocantă – 200 kg!
Greutatea caroseriei a fost redusă cu 20%, de la 357 la 280 kg, iar utilizarea aliajelor de înaltă rezistenţă au redus greutatea componentelor suspensiei
cu alte 50 kg! Astfel, în dependenţă de versiune, greutatea noii Astra K este de la 120 la 200 kg mai mică comparativ cu precedenta generaţie. Caroseria a devenit mai rigidă, sporind agilitatea şi confortul la bord.
Având o lungime de 4.37 metri şi o înălţime de 1.46 metri, noua Astra K este aproape cu 5 cm mai scurtă şi cu 2.6 cm mai scundă decât Astra J, iar dimensiunile reduse au îmbunătăţit coeficientul aerodinamic, care are valoarea de 0.30.

Chiar dacă dimensiunile noii generaţii sunt mai compacte, iar ampatamentul a fost micşorat cu 2 cm, la interior noua Astra este mai spaţioasă, având 35 mm adiţionali pentru picioarele pasagerilor spate.
Interiorul a devenit mai rafinat ca design, iar elementul central este display-ul tactil de 8 inch al sistemului multimedia InteliLink R 4.0 care este
compatibil cu Apple CarPlay şi Android Auto. Confortul la bord poate fi sporit şi de scaunele ergonomice opţionale, care vor oferi conducătorului 18 direcţii de reglare, inclusiv ajustarea lăţimii scaunului, ventilare, încălzire şi chiar funcţie de masaj! Scaunele spate,
de asemenea pot primi încălzire.
Pe noua Astra debutează sistemul OnStar, care va oferi asistenţă 24 de ore pe zi, 7 zile în săptămână şi 365 de zile în an, acesta fiind combinat şi
cu un 4G LTE WiFi
hotspot, la care se pot
conecta până la 7 dispozitive simultan. Noua Astra este dotată cu mai multe sisteme de asistenţă şi de avertizare, care vor face călătoriile mai sigure.
Gama de propulsoare constă din motoare diesel şi pe benzină cu puteri cuprinse între 95 şi 200 CP. Propulsoarele de bază vor fi dieselul 1.6 CDTI (95 CP) şi benzinarul în 3 cilindri 1.0 Turbo cu sistem de injecţie directă (105 CP).
Cel mai nou propulsor este 1.4 Turbo (145 CP şi 250 Nm), care spre deosebire de precedentul motor cu aceeaşi cilindree dispune de un bloc de aluminiu, care este cu 10 kg mai uşor decât cel din oţel forjat. Cel mai potent propulsor va fi 1.6 Turbo de 200 CP.
Noua Opel Astra, care a devenit mai sigură, mai confortabilă, mai modernă, mai uşoară, mai agilă, mai aerodinamică şi mai eficientă,
va debuta în septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt, atunci vom afla mai multe detalii despre gama de motoare şi performanţele acesteia.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,833
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!