Premieră: Noul BMW Seria 7!
10 Iunie 2015, 20:30
Iat-o, cea mai importantă premieră a bavarezilor din acest an - cea de-a şasea generaţie BMW Seria 7!
Conform celor de la BMW, noua Seria 7 va scrie istorie în segmentul sedan-urilor mari de lux şi va tinde să fie în
topul acestui segment datorită tehnologiilor moderne şi inovaţiilor
care o va plasa deasupra concurenţei. Dar până a ajunge la tehnologii, să tragem cu ochiul la exteriorul
noului BMW Seria 7.
Partea frontală a primit o grilă dublă imensă care acum vine conectată cu blocurile optice, cele din urmă fiind full-LED în versiune de bază,
tehnologia BMW Laserlight oferindu-se opţional. Revenind la grilă, aceasta dispune de elemente active, care
închid accesul aerului pentru un
coeficient aerodinamic mai bun, tot-odată oferind un impact vizual prin elemente verticale cromate un pic mai mic faţă de celea staţionare.
Privită pe lateral proporţiile au rămas la fel de clasice şi atemporale, precum celea a generaţiei precedente, geamurile laterale fiind aproape
identice, în timp ce cromul în care se încadrează acestea trece acum şi în partea de jos a corpurilor oglinzilor retrovizoare. Partea mediană a siluetei
vine cu o linie mai dinamică şi mai proeminentă care străpunge mânerile uşilor, iar elementul cromat de jos este contopit cu o priză de aer poziţionată în spatele roţilor faţă.
Posteriorul a devenit mult mai suplu şi elegant, în unele unghiuri amintind de rivalul său principal – Mercedes-Benz S-Class W222. Blocurile spate LED au devenit mai subţiri accentuând caracterul dinamic al navei amiral bavareze prin conectarea iscusită cu ornamentul cromat orizontal. Fanii modelului Seria 7 în caroseria E38 vor fi inspiraţi de capacul portbagajului aproape plat care aduce aminte de supleţea acelui model din anii ’90.
Tabloul este finisat de jante cu dimensiuni de la 17 până la 21
de inch. La lansare noua Seria 7
va fi disponibilă în versiunea
elegantă Design Pure Excellence
şi în versiunea dinamică M Sport
care se va deosebi prin barele de protecţie agresive, jantele de
19 inch şi elementele cromate
vopsite în negru lucios.
Chiar dacă noua generaţie ne
pare mai suplă şi mai zveltă decât predecesoarea, aceasta a păstrat practic aceleaşi dimensiuni! De
fapt, însăşi platforma a rămasneschimbată, ampatamentele
având acealeaşi 3,070 mm
pentru versiunea cu
ampatament scurt
care poartă nume de
cod G11 şi 3,210 mm pentru
versiunea cu ampatament mărit – G12. Lăţimea de 1,902 mm, de asemenea, a rămas neschimbată,
lungimea a adăugat 19 mm în ambele cazuri - 5,098 mm şi, respectiv, 5,238 mm, în timp ce ecartamentele şi înalţimea au fost şi ele modificate foarte neesenţial.
Vă veţi întreba, dar de ce s-a păstrat aceeaşi platformă? Conform inginerilor bavarezi, platforma generaţiei precedente s-a adeverit a fi extrem de bună, astfel proiectarea unei noi platforme nu avea sens. Totuşi, bavarezii au perfecţionat platforma curentă prin aplicarea a noilor materiale şi tehnici de uşurare a elementelor suspensiei şi a structurii portante cu 15%, ceea ce a adus confortul la un nivel superior.
Inspirându-se din BMW i3 şi i8, bavarezii au aplicat fibra de carbon în structura caroseriei noului BMW Seria 7. Astfel, tunelul central, montanţii şi acoperişul au fost fortificaţi cu elemente din fibră de carbon, iar în combinaţie cu oţelul de înaltă rezistenţă şi aluminiului utilizat pe larg, masa totală a noii Seria 7 a fost redusă cu 130 kg comparativ cu precedenta generaţie!
Confortul superior se regăseşte la bordul noii generaţii Seria 7 unde masivitatea elementelor din interior a fost schimbată de supleţea care defineşte şi exteriorul.
Bordul este mult mai aerat şi mai dinamic, la fel ca şi volanul de parcă preluat de pe un model sport. Consola centrală este extrem de simplificată, iar sub prizele centrale de aer avem reglaj ale temperaturii ce se realizează prin intermediul a două touch-pad-uri separate pentru conducător şi pasagerul faţă. Blocul climatizorului,
la fel dispune de butoane care reacţionează la simple atingeri. Display-ul sistemului multimedia este „dezgolit”, precum şi la alte bavareze
moderne, iar acum acesta poate percepe gesturile predefinite, cu ajutorul unui senzor tridimensional. Prin gesturi se poate regla sistemul audio Bowers & Wilkins (opţional), sistemul de navigare, sau se pot accepta sau respinge convorbirile telefonice. Pe lângă gesturile predefinite, se pot asocia alte gesturi pentru diferite funcţii, spre exemplu pentru activarea traseului spre casă pe sistemul de navigare.
Ceasurile de bord sunt reprezentate grafic pe un imens display de 12.3 inch (opţional), iar zona de proiectare a head-up display-ului pe parbriz este cu 75% mai mare decât cel al generaţiei precedente. Levierul transmisiei automate cu 8 trepte a devenit mai stilat, iar pe lângă regimurile Comfort, Confort+, Sport şi ECO PRO, caracterul maşinii poate fi schimbat prin intermediul noului regim Adaptive, care adaptează maşina pentru fiecare conducător în parte, prin urmărirea cum aceştea apasă pedala de acceleraţie şi manevrează volanul, dar şi în ce poziţie se află schimbătorul de viteze - „D” sau „S”. Conform bavarezilor, noua generaţie BMW Seria 7 a devenit mai confortabilă şi mai sportivă, având un caracter bivalent spre deliciul conducătorului.
Cei de pe bancheta din spate vor fi ademeniţi să urce la bord prin intermediul „covorul iluminat” pe timp de noapte. Acolo vor regăsi luxul desăvârşit accentuat de scaunele reglabile spate care oferă încălzire, ventilare şi funcţie de masaj, precum şi de iluminarea ambientală şi acoperişul din sticlă panoramic, care poate reprezenta un cer cu stele datorită unor LED-uri integrate. Confortul pe timp de iarnă va fi oferit nu numai de sistemul de climatizare
în 4 zone, dar şi de sistemul de încălzire a volanului şi a cotierelor centrale şi cele ale uşilor. Versiunea Executive Lounge, disponibilă pentru modelul cu ampatament mărit, vine cu tunel central care delimitează cei doi pasageri spate, oferind mai multe funcţii şi reglaje care pot fi accesate printr-o tabletă detaşabilă. Spătarele scaunelor pot fi înclinate la un unghi de 42.5 grade, iar pasagerul dreapta
spate, poate să regleze scaunul pasagerului faţă pentru aşi amenaja o zonă de relaxare a picioarelor. Pasagerii spate mai pot fi delectaţi şi de sistemul de divertisment cu WiFi şi două display-e de 10 inch amplasate pe spătarele scaunelor faţă.
Sistemele de siguranţă activă vor domina odată cu bifarea pachetului Driving Assistant Plus, care oferă mai
multe funcţii, inclusiv funcţia de menţinere a benzii care lucrează la viteze de până la 210 km/h şi poate vira automobilul de una singură protejând ocupanţii de la bord de impactele frontale, spate şi chiar
cele laterale!
O premieră în lumea auto este parcarea autonomă, care nu necesită aflarea conducătorului la volanul maşinii! Aceasta este operată prin intermediul cheii inteligente BMW Display Key şi permite mişcarea automobilului înainte sau înapoi pe o distanţă care nu depăşeşte o lungime şi jumătate a automobilului, în timp ce maşina trebuie să fie poziţionată central în faţa locului de parcare.
La rândul său, sistemul de parcare semiautomată, acum poate aplica frâna independent de conducător, pentru a evita coliziunea cu un
obiect sau cu alte vehicule.
În momentul lansării noul BMW Seria 7 va fi disponibil cu trei propulsoare şi un sistem hibrid de propulsie la alegere. Versiunile diesel 730d şi 730Ld vor fi dotate cu un diesel de 3.0 litri şi 6 cilindri în linie care dezvoltă 265 CP şi 620 Nm, consumă de la 4.7 la 5.0 l/100 km în dependenţă de
ampatament şi dimensiunea roţilor şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.1-6.2 secunde. Împreună cu sistemul de tracţiune integrală xDrive
versiunile diesel 730d xDrive şi 730Ld xDrive vor fi ceva mai sprintene (5.8-5.9 secunde până la 100 km/h)
şi mai însetate (5.0-5.2 l/100 km).
Benzinarul de bază va fi unul de 3.0 litri şi 6 cilindri în linie instalat sub capota versiunilor 740i şi 740Li. Acesta dezvoltă 326 CP şi 450 Nm, accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.5-5.6 secunde şi indică un consum mediu de 6.8-7.0 l/100 km.
Versiunile de top 750i xDrive şi 750Li xDrive vin exclusiv cu tracţiune integrală. Acestea dispun de un propulsor revizuit de 4.4 litri V8 TwinPower Turbo care dispune de un raport de compresie ceva mai mare (10.5:1 versus 10.0:1 anterior).
Propulsorul dezvoltă 450 CP şi 650 Nm oferind o acceleraţie de la 0 la 100 km de doar 4.4-4.5 secunde şi un consum mixt de 8.2-8.5 l/100 km. Viteza maximă a tuturor versiunilor este limitată electronic la 250 km/h.
Pentru prima dată în istorie Seria 7 va fi oferită şi în versiune plug-in hybrid, numită eDrive. De fapt, vor fi trei versiuni hibride – 740e (versiunea cu ampatament scurt), 740Le (versiunea cu ampatament mărit) şi 740Le xDrive (versiunea cu ampatament mărit şi tracţiune integrală). Sistemul de propulsie este preluat de la BMW X5 xDrive40e, dar este ceva mai puternic cu un total de 326 CP faţă de 313 CP pe X5. Noul BMW 740e este echipat cu un benzinar de 2.0 litri turbo în 4 cilindri, un motor electric amplasat între propulsor şi transmisia automată în 8 trepte şi un pachet de baterii litiu-ion poziţionate sub scaunele spate. Cu bateriile încărcate la maxim şi cu regimul pur electric MAX eDrive activat, Seria 7 hibridă dispune de o autonomie de 40 km, în timp ce viteza maximă va fi limitată la 120 km/h. În regimul hibrid aceasta va consuma doar 2.1 litri de benzină pentru prima sută de kilometri (2.3 l/100 km pentru versiunea 740Le xDrive).
Producţia celei de-a şasea generaţie BMW Seria 7 va demara pe 1 iulie 2015 la uzina germană din Dingolfing unde a fost asamblată şi generaţia precedentă.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
11
6,953
GALERIE FOTO (84 IMAGINI)
COMENTARII (5)
Valeriu
Chişinău
la 11 Iunie 2015 - 10:23
Farurile fata seamana cu un facelift mai vechi al Skodei Octavia. Rau cu inspiratia nemtii. In rest, multa sanatate bogatanilor care o vor cumpara!
0
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 11 Iunie 2015 - 12:22
Mari minciuni mai trantesc....referitor la dinamica si consum.........

3.0 diesel cu consum de 5 litri.......lor nu li-i rușine ? Acceleratie 0-100 in 6 secunde cu 3.0 diesel..Lor nu li-i rușine ?

V8 cu consum de 8.5 in mixt....

Adica un Subaru Legacy 3.0R Spec-B.. (245CP si 4x4) face 0-100 in 6.5 secunde...si are acolo 1500kg. Aista cu peste 2 tone o sa faca 5.8 in varianta 4x4 ??

Bullshit.... Consumu in oras o sa fie in jur minimu 12 litri la suta, la 730d..
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 12 Iunie 2015 - 01:00
Ce pot sa zic de SEVEN series ! Arata bine pentru un BMW. E in ton cu trasaturile firmei, cu aceeasi grila cu nari groteasca. Iar pt ce-i ce-si fac iluzii despre cat de *sport* este masina asta, exista Nissan GT-R, Acura NSX, etc . BMW seria 7 nu se axeaza decat pe vesnicul stil de condus anesteziat si anost. Totusi, eu daca as fi BOSS-ul BMW as pornii imediat vanzarea acestui model, cel putin asa vad sa mai aibe sanse pana se incheie anul, fiindca din 2016 se lanseaza noua generatie Lexus LS, si tare ma tem ca acest brand *de prestigiu* ( cum zic meseriasii) , nu va avea o unitate pe hidrogen compatibila cu cea de pe LS .
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 12 Iunie 2015 - 01:20
PS; inca o obiectie : m-as bucura enorm daca BMW s-ar lua de mana cu Marsadas Banz si ar baga un recall la toate becurile cu lupa de prin 2009 incoace. Pur si simplu iti rup retina (pe faza mica), indiferent daca flacaii vin din fata sau stau in spatele tau la semafor.Daca s-a nimerit un BMW sau Marsadas cu becuri cu lupa, te-ai nenorocit. Nici macar SUV sau camionetele XXL nu sunt atat de tampite ca farurile de la masinile astea de spalat.Oricum trebuie sa recunosc : Sistemul Bang and Olufsen a fost imbunatatit, ceea ce le da frau liber imaginatiei manelarilor cand vor asculta la *superba limuzina* melodia : ooooooo valoarea mea, valoarea mea of offff , e o trasatura de caracter.
0
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 13 Iunie 2015 - 13:10
730d 0-100 face in jur de 8 secunde.

SERGIU GIDEI.....de ce n-aș compara diesel cu benzina ? Care ii problema?
Avem 2 motoare..unu are 245CP si 297Nm, altu are 265CP si 620Nm, cel mai slab stă pe o caroserie de aprox. 1500kg, a doilea stă pe una de peste 2 tone...
Cam cum iti inchipui tu să accelereze mai repede 730d decat 3.0R Spec-B ? Oleacade matematica de clasa 1, slabo ?

Referitor la consum..adica un Renault Megane universal 1.5dCi (100CP , 200Nm) de aprox. 1400kg consuma mixt, cam 5 la suta. (info reale, nu de pe net).
Subaru Legacy 2.0d Boxer Diesel (150CP, 350Nm), 1460kg, consuma mixt cam 6-6.5 la sută.

Si vine BMW ș trintește ca 730d consuma cat 1.5dCi ? Voi oleaca va ginditi sau nu ?

Daca tie iti arata computeru de bord 10 litri in oras...cu 3.0 diesel, e și repara computeru de bord..

Daca era 3.0 diesel si masina avea sa aiba 1500-1600kg..poate da...10 la suta...
In cazu dat masina are peste 2 tone....greutatea ceea necesita fortă ca sa fie miscata...(Al 2-lea Principiul fundamental al mecanicii il știi?? Daca nu zi, cati-l aduc aminte)
1
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!