Audi ne demonstrează trecutul, prezentul şi viitorul blocurilor optice! (Video)
31 Iulie 2015, 14:14
Într-un nou spot numit Speed of Light (viteza luminii) cei de la Audi ne demonstrează cu ce viteză au evoluat blocurile optice în lumea auto. La începutul anilor 1900 blocurile optice reprezentau nişte felinare cu parafină care trebuiau aprinse cu chibritul.
Cu 10 ani mai târziu în 1913, pe modelele brandului Horch care mai apoi s-a contopit cu Audi, apăreau lămpile cu carbid şi în sfârşit, în 1910 apar blocurile optice cu becuri electrice. Pentru a optimiza vizibilitatea pe timp de noapte în anul 1972 cei de
la Audi au instalat blocurile optice duble. Odată cu apariţia blocurilor optice Xenon (în 1994 pe Audi A8), a început adevărata revoluţie care a definit compania germană drept lider în dezvoltarea noilor tehnologii pentru elementele de iluminare exterioare ale automobilelor. Astfel, în 2008 apar LED-urile de zi creând un caracter unic modelelor Audi, idee, pe care au preluat-o mulţi producători. În acelaşi an apar blocurile optice full-LED, iar în 2013 debutează blocurile adaptive Matrix LED. Odată cu lansarea blocurilor optice cu elemente laser în 2014 pe super-car-ul R8 LMX, cei de la Audi au păşit într-o nouă eră tehnologică.

Viitorul blocurilor optice este şi mai intrigant. La Frankfurt cei de la Audi vor prezenta blocurile optice spate cu tehnologia revoluţionară OLED, în timp ce blocurile faţă în viitor vor putea comunica cu pietonii pentru ai preîntâmpina despre un eventual pericol!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,607
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!