Audi va implementa blocuri optice revoluţionare OLED pe modele de serie
29 Iulie 2015, 15:28
Tehnologia LED-urilor organice OLED pas cu pas acaparează interioarele automobilelor, iar cei de la Audi doresc să o aplice şi la elementele de iluminare de la exterior.
La Salonul Auto de la Frankfurt Audi va prezenta un concept blocurile optice spate al căruia vor fi executate cu aplicarea tehnologiei Matrix OLED.
Conform celor de la Audi noua tehnologie va deschide mai multe oportunităţi pentru design datorită componenţei sale omogene şi formei ultra-subţiri.
Având doar 1 mm în grosime OLED-urile combină folii organice semiconductoare aşezate în straturi foarte subţiri două dintre care sunt electrozi (unul fiind transparent). Spre deosebire de LED-uri, care sunt o sursă de lumină localizată, iluminarea blocurilor optice cu tehnologia Matrix OLED va fi omogenă pe toată suprafaţa, nu va crea umbre sau reflexii nedorite neavând nevoie de reflectori. Mai mult ca atât, blocurile optice OLED sunt foarte eficiente şi foarte uşoare. Această tehnologie se dezvoltă foarte rapid şi în curând va genera luminile intense de frână şi de direcţie, ca mai apoi să apară pe un model de producţie Audi, cel mai probabil pe viitorul Audi A8 care va apărea în 2017.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,637
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!