Ford dezvoltă un sistem inovativ de iluminare care va spori siguranţa pe timp de noapte (Video)
22 Iulie 2015, 11:24
Iluminarea bună nu tot timpul ne oferă o siguranţă deplină pe timp de noapte. Cei de la Ford dezvoltă un sistem de iluminare unic de felul său numit Front Lighting System care va asigura un nivel de siguranţă sporită. Acest sistem utilizează datele GPS şi o cameră frontală pentru a îndrepta cu precizie lumina blocurilor optice în direcţia de mişcare chiar şi atunci când volanul nu este încă îndreptat în acea direcţie, conducându-se şi după marcajele rutiere. Mai mult decât atât, la intersecţii simple sau la celea cu sens giratoriu, blocurile optice se vor distanţa în părţi opuse, pentru a ilumina potenţialele pericole care pot surveni din dreapta sau stânga automobilului.

Datorită funcţiei Spot Lighting System care utilizează o cameră infraroşie aceasta poate detecta până la 8 obiecte, fie oameni, ciclişti sau animale mai mari, la o distanţă de până la 120 de metri. Obiectele depistate vor fi iluminate de nişte LED-uri care vor marca o linie pe drum şi un punct pe obiect. Obiectele depistate sunt arătate şi la bordul automobilului, fiind marcate în pătrate roşii sau galbene în funcţie de distanţa la care se află acestea faţă de automobil.
Conform celor de la Ford, această tehnologie va alerta pe cel de la volan din timp, ceea ce va permite evitarea unui accident ce poate provoca leziuni grave pietonului „apărut din nicăieri” sau a decesului celui din urmă.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,046
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!