La mijloc de an Volkswagen a depăşit Toyota în cursa pentru titlul celui mai mare producător!
28 Iulie 2015, 15:15
Anul trecut titlul celui mai mare producător auto a fost menţinut de către cei de la Toyota care au reuşit să vândă 10.23 de milioane de automobile.
Anul acesta lupta promite să fie mult mai grea, pentru că în prima jumătate a anului 2015 Toyota a cedat poziţia de lider celor de la Volkswagen! În primele 6 luni al anului 2015 Volkswagen a
vândut 5.04 milioane de automobile simţind un declin de 0.5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La rândul său, pe parcursul perioadei ianuarie-iunie 2015, Toyota ocupă locul secund cu 5.02 milioane de automobile vândute – declinul a constituit 1.5%. Reamintim că în cifrele de vânzări sunt incluse toate brandurile deţinute de Volkswagen Group, în timp ce în puşculiţa Toyotei se înscrie rezultatele Toyota, Lexus, Daihatsu şi brandului de camioane Hino.
Un alt mare producător, General Motors se află pe poziţia treia cu doar 4.86 milioane de vehicule vândute în prima jumătate a anului 2015. Cei de la GM la fel au simţit un declin care a constituit 1.2%.

Competiţia între Volkswagen şi Toyota va fi foarte strânsă pe parcursul întregului an, dar aceşti giganţi ai industriei auto vor continua să înfrunte stagnarea pieţei din China, problemele
Rusiei şi potenţialul slăbit al pieţilor asiatice. Volkswagen şi Toyota au întâmpinat mari probleme şi pe piaţa Japoniei, unde, spre exemplu, Volkswagen a simţit un declin de 17% pierzând poziţia de lider pentru prima dată în 16 ani în favoarea celor de la Mercedes-Benz.
Cine credeţi că va fi cel mai mare producător la finele lui 2015? Va reuşi Toyota să-şi menţină poziţia de lider absolut?!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,387
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!