Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

MCity – primul oraş din lume creat pentru a testa vehiculele autonome! (Video)

29 Iulie 2015 - 17:05
Denis Godorozea
MCity – primul oraş din lume creat pentru a testa vehiculele autonome! (Video)
Pentru nimeni nu mai este un secret dorinţa producătorilor de a scoate pe piaţă automobile autonome care se vor deplasa fără intervenţiia conducătorului. În prezent automobilele îndeplinesc tot mai multe funcţii în regim complet autonom, precum parcarea sau menţinerea vitezei, frânarea şi accelerarea pe magistrale. Totuşi, pentru crearea unui automobil complet autonom este nevoie de un mediu special care va repeta lumea reală şi nu va pune în pericol vieţile oamenilor ca în cazul testelor desfăşurate pe drumurile publice.

Universitatea din Michigan, SUA, şi-a propus să creeze un mediu sigur pentru testele tehnologiilor automobilelor autonome, iar acest mediu de curând a şi fost inaugurat. Acesta se numeşte MCity – un oraş creat doar pentru automobilele autonome!

Ei bine, nu este un oraş ci mai degrabă un orăşel de mici dimensiuni care înglobează diferite tipuri de drumuri, diferite suprafeţe de carosabil, diferite intersecţii (11 la număr), semafoare, indicatoare, limitatoare de viteză, un tunel, ba chiar şi o scurtă magistrală cu intrare şi ieşire – totul exact ca într-un mediu real! Doar că este improvizat şi adaptat. De exemplu, unele semne sunt vopsite cu graffiti, iar marcajele rutiere abia de se văd în unele zone.

Nici măcar marii producători auto nu au un oraş construit special pentru a testa automobilele autonome precum este MCity! Cei de la Universitatea din Michigan sunt deschişi pentru a le oferi producătorilor şansa de aşi testa tehnologiile pe teritoriul MCity.

Totuşi, chiar dacă producătorii îşi vor perfecţiona automobilele autonome în astfel de oraşele dedicate, mai persistă problema legalizării automobilelor autonome pe drumurile publice.

Doar în statul Nevada, SUA, este permisă circulaţia automobilelor autonome, unde deja circulă primul camion autonom Freightliner Inspiration.

Se pare că ne aşteaptă un viitor interesant din care nu vor lipsi nici automobilele autonome care vor reduce riscurile accidentelor la zero, vor face călătoriile mai eficiente comunicând între ele, iar cu timpul, va fi emisă legea care va interzice oamenilor să conducă automobilele, pentru că doar factorul uman va rămâne cauza accidentelor…
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter