Mitsubishi lansează ultima ediţie Lancer Evolution X Final Edition
31 Iulie 2015, 16:33
Fiind născut pe circuitele de raliuri, Mitsubishi Lancer Evolution a devenit instant o legendă chiar de la prima generaţie apărută în 1992. Cu 23 de ani şi 10 generaţii mai târziu, viitorul
acestei legende este incert… Actuala, cea de-a zecea generaţie Mitsubishi Lancer Evolution X, se află pe linia de producţie 8 ani de zile, din 2007, astfel, fiind un pic învechită moral pe fondalul
concurentului principal, Subaru WRX STI care de curând a primit o nouă generaţie.

Începând cu luna august 2015, cei de la Mitsubishi vor lansa pe piaţa Japoniei ultima ediţie, numită Lancer Evolution X Final Edition. Ediţia „de rămas bun” va pune capăt producţiei celei de-a zecea generaţii al renumitului „EVO”.
Doar 1,000 de exemplare „Final Edition” vor fi produse, astfel finalizând o adevărată epocă al legendarului automobil nipon. Fiind anunţată ceva mai devreme, acum Final Edition se prezintă într-o galerie amplă de poze. La exterior „Ediţia Finală” se deosebeşte prin calandrul de culoare neagră, jantele BBS de 18 inch şi logoul „Final Edition” de pe capacul portbagajului. Pentru exterior sunt oferite 5 culori la alegere (roşie, albastră, gri, neagră şi albă), iar unica opţiune fiind vopsirea acoperişului în culoare neagră.
Interiorul, de asemenea, primeşte plăcuţe cu inscripţia „Final Edition”, dar şi cu numărul de ordine al acesteia, în timp ce scaunele sport Recaro sunt căptuşite cu material textil şi piele cu cusături de culoare roşie, iar volanul este lipsit de butoanele sistemului multimedia în favoarea selectorului regimurilor transmisiei AWC.
Spre deosebire de conceptul brutal de 480 CP, Mitsubishi Lancer Evolution X Final Concept, substratul tehnic al ediţiei finale este unul foarte „liniştit”. La fel ca o versiune de producţie, Lancer Evolution X Final Edition dispune de sistem de frânare Brembo, amortizoare Bilstein şi arcuri Eibach, în timp ce propulsorul turbo 2.0 MIVEC va oferi puţin peste 300 CP transpuşi pe toate roţile exclusiv prin intermediul cutiei de viteze manuale în 5 trepte.
Cele 1,000 de exemplare Mitsubishi Lancer Evolution X Final Edition vor fi oferite în Japonia la un preţ de aproximativ 31,522 euro.

Ceea ce ţine de o nouă generaţie Lancer Evolution XI, cum am
menţionat şi la începutul articolului, viitorul acesteia este incert, dat fiind faptul că cei de la Mitsubishi vor să se concentreze pe SUV-uri şi sisteme de propulsie hibridă. Unele zvonuri spun că locul lui „EVO” îl va lua un viitor SUV
hibrid. Noi însă, sperăm, că odată cu lansarea viitoarei generaţii Lancer care, cel mai probabil va fi dezvoltată împreună cu alianţa Renault-Nissan, vom avea parte şi de revenirea lui Evolution! Deci, nu îi vom spune „Adio”!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
4,417
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!