Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Poza istorică a zilei: Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Speciale cu o valoare de 16 milioane de dolari!

27 Iulie 2015 - 13:02
Denis Godorozea
Poza istorică a zilei: Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Speciale cu o valoare de 16 milioane de dolari!
Avem noi un punct slab în ceea ce priveşte automobilele clasice. Anul acesta Redacţia PiaţaAuto.md a fost la Concursul de Eleganţă Villa d’Este, unde au fost prezente automobile clasice unice, produse în doar câteva exemplare!

Aici avem un exemplar la fel de unic în spatele căruia se ascunde o istorie nu mai puţin intrigantă.

Din uzină au ieşit doar 176 de exemplare 250 GT Berlinetta SWB construite pe platforma scurtă a seriei 250. Dar acest exemplar este unul cu adevărat unic. Cei care îl vor privi din toate unghiurile vor înţelege că nu este un exemplar obişnuit creat de Scaglietti sau Pininfarina. Această caroserie a fost creată pe baza unui şasiu original cu bază scurtă de către Carrozeria Bertone în colaborare cu Giorgetto Giugiaro care a avut grijă de design.

Creat într-un singur exemplar acest Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Speciale din anul 1962 a fost utilizat de însăşi Nuccio Bertone pe post de transport personal cu care al a făcut peste 160 de mii de kilometri şi chiar „şi-a cărat” setul iubit de tobe! Este interesant faptul, că acest exemplar este unul dintre cele doar trei exemplare Ferrari cu caroserie Bertone create de-a lungul anilor, toate fiind total diferite şi expresive ca stil. Având o capotă de „rechin” acesta poate aduce aminte de modelele BMW de la începutul anilor 1980, deşi a fost inspirată din maşinile de curse precum bolidul de Formula 1 Ferrari 156 „Sharknose” şi modelele 330 TRI LM şi 246 SP.

Interiorul este cu mult mai luxos faţă de exemplarele obişnuite 250 GT SWB. Aici se regăseşte pielea pe praguri şi pe tunelul central în timp ce pielea roşie condimentează restul habitaclului.

Casa de licitaţii Gooding & Company au scos la licitaţie această minunată piesă istorică valoarea căreia este estimată la 14 - 16 milioane de dolari!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter