Terrafugia pregăteşte un automobil zburător autonom! (Video)
24 Iulie 2015, 13:31
În renumita peliculă „Back to the Future” ni se promitea, că în 2015 automobilele vor avea abilitatea de a zbura. Ei bine, acum este 2015 şi automobilele, până când, nu zboară, dar tind să meargă autonom, fără implicarea conducătorului. La moment sunt doar două companii care în serios se preocupă de lansarea unui automobil zburător – Aeromobil şi Terrafugia.
Ambele companii au concepte
diferite şi ambele afirmă că creaţia lor este cea mai avansată. La moment doar cei de la Aeromobil au prezentat un prototip zburător aproape gata de producţie, deşi în unul din testele de zbor acesta s-a acroşat cu solul. Din fericire, pilotul şi fondatorul companiei Aeromobil, Stefan Klein, nu a păţit nimic grav.
Între timp, pe continentul nord-american, cei de la Terrafugia
ne prezintă un prototip perfecţionat al proiectului TF-X.
Spre deosebire de primul prototip, acesta dispune de un exterior mai simpatic, deşi arată cam obez, mai ales faţă de invenţia celor de la Aeromobil care seamănă cu o rândunică zveltă. Terrafugia TF-X seamănă mai mult cu un hot-dog cu aripi şi elicii.
Conceptul însă a rămas neschimbat. TF-X rămâne a fi un automobil cu 4 locuri care îşi desface aripile pentru a zbura, în timp ce decolarea are loc asemenea unui elicopter datorită a două elicii propulsate de motoare electrice cu o putere sumară de 600 CP.
În timpul zborului eliciile se pliază, iar forţa pentru zbor o oferă o altă elicie amplasată în spate care este pusă
în funcţiune de un motor cu ardere internă de 300 CP. Acest automobil zburător poate parcurge o distanţă de 805 km, iar viteza zborului atinge 322 km/h.














Fiind un plug-in hybrid,
acesta poate fi reîncărcat de la
o priză sau cu ajutorul propulsorului
cu ardere internă în timpul zborului.
Dar cel mai important, decolarea, zborul propriu zis şi aterizarea se realizează complet autonom - celui de la volan îi rămâne să selecteze doar destinaţia dorită!
Astfel, cel mai probabil, viitorii posesori nu vor avea nevoie de o licenţă de pilot, ceea ce este necesar pentru automobilul zburător a celor de la Aeromobil. Deşi cei de la Terrafugia menţionează că cel de la volan poate prelua oricând comenzile în timpul zborului sau aterizării.
Reamintim că cei de la Terrafugia au deja un automobil zburător numit Transition, iar conform producătorului american noul TF-X va fi mult mai sigur şi mult mai capabil decât acesta.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,448
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!