Volkswagen Golf îmbracă haine de curse
10 Iulie 2015, 08:50
Atât timp cât fanii modelului de performanţă bazat pe Golf aşteapătă sosirea lui Golf R400, cei de la Volkswagen bucură cu o nouă interpretare a renumitului hatchback care şi-a pus „haine” de curse.
Conceput pentru cursele Touringcar Racer International Series (TCR) în care va participa începând cu anul 2016, acesta corespunde regulamentului FIA pentru acestea.
Fiind bazat pe modelul de serie Golf R,
Golf-ul de curse dispune de acelaşi propulsor de 2.0 litri turbo puterea căruia a fost mărită la 330 CP (+30 CP), iar cuplul maxim la 410 Nm (+30 Nm). Transmisia este una DSG în 6 trepte.
Totodată Golf-ul a primit şi un kit aerodinamic extrem care a adăugat la lăţimea iniţială 40 cm datorită aripilor evazate care adăpostesc jantele de curse de 18 inch şi cauciucurile Michelin. Interiorul este lipsit de orice
element de prisos, aici fiind instalată cuşca de protecţie, un volan de curse şi un scaun de tip scoică OMP cu centuri de siguranţă cu prindere în 6 puncte la fel OMP.
Noul Volkswagen Golf de curse va fi testat în condiţii de curse în ultimile patru curse ale campionatului TCR care vor avea loc în Austria (Spielberg), Singapore (cu susţinerea cursei de Formula 1), Thailanda (Buriram) şi China (Macau).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,081
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!