ZF a creat un vehicul electric cu abilităţi autonome numit Advanced Urban Vehicle (Video)
21 Iulie 2015, 14:31
Producătorul german de componente auto ZF, cunoscut în mare parte datorită transmisiilor sale, a creat propriul vehicul numit Advanced Urban Vehicle pentru a demonstra tehnologiile avansate. Chiar dacă cei de la ZF afirmă că acest vehicul
a fost elaborat cap-coadă de ei însăşi, cei mai ageri vor observa, că acesta, de fapt, este bazat pe Opel Agila având o faţă restilizată şi mici schimbări la posterior. Dar nu acest lucru contează, ci tehnologiile implementate în acesta.
Fiind un vehicul urban avansat, specialiştii ZF s-au concentrat la veşnica problemă cu parcarea
paralelă, elaborând un ax faţă
special, care poate coti roţile la
un unghi imens de 75 de grade!
Cu astfel de unghi parcarea paralelă este „floare la ureche”, în timp ce diametrul de întoarcere este de doar 6.5 metri ceea ce face posibilă întoarcerea din prima pe un drum obişnuit cu două benzi! Bara de torsiune spate numită eTB este dotată cu două motoare electrice a câte 54 CP, amplasate în imediata apropiere
cu roţile spate care propulsează această compactă la o viteză de 150 km/h. Aceste două motoare electrice pot lucra independent oferind vehiculului manevrabil un plus de manevrabilitate datorită rotirii unei roţi spate într-o direcţie şi a altei roţi în direcţia opusă – foarte ingenios!
La interior acest Advanced Urban Vehicle este dotat cu un volan multifuncţional de origine Volkswagen, care „simte” mâinile pe volan şi mai are şi un display OLED informaţional instalat în partea de sus.
Pentru ce acestuia să simtă mâinile pe volan? Pentru că Advanced Urban Vehicle poate executa parcarea paralelă sau perpendiculară în regim complet autonom, cu sau fără conducător de la bord!
Parcarea autonomă se poate dirija de la smartphone, tabletă sau smartwatch printr-o aplicaţie specială care se conectează la automobil prin Wi-Fi. Mai mult decât atât, Advanced Urban Vehicle poate fi controlat la distanţă cu ajutorul aceleiaşi aplicaţii, iar în trafic intens, acesta îşi va asuma responsabilitatea de a se deplasa complet autonom.
O altă tehnologie ingenioasă este sistemul PreVision Cloud Assist care va stoca rutele pe serverul Cloud şi dacă conducătorul se va deplasa pe aceeaşi rută acesta o va recunoaşte şi va optimiza viteza, mai ales cea de intrare în curbă, pentru a spori confortul celor de la bord.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,915
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!