Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota South Africa a creat un Hilux unic de 450 CP! (Video)

11 Septembrie 2015 - 14:32
Denis Godorozea
Toyota South Africa a creat un Hilux unic de 450 CP! (Video)
Pentru a celebra un milion de Hilux-uri vândute pe teritoriul Africii de Sud din noiembrie lui 1969 până în 2015 cei de la Toyota South Africa au creat un Hilux cu adevărat unic. Iniţial acesta a fost un Hilux cu propulsor diesel D-4D, dar inginerii Toyota i-au sustras propulsorul pentru al înlocui cu unitatea V8 de 5.0 litri preluată de pe Lexus IS-F! Astfel, acest Hilux, numit REX, a primit o inimă nouă care dezvoltă 450 CP şi 520 Nm, ceea ce îl face drept cel mai puternic Hilux creat vreodată!

Adaptarea acestui propulsor sub capota lui Hilux REX, a cerut de la ingineri să fie creat un nou sistem de evacuare, un nou sistem de admisie, să fie modificată baia de ulei, instalată o nouă pompă pentru direcţia hidraulică şi modificată transmisia manuală de la propulsorul D-4D care a fost „măritată” cu noul V8 şi înzestrată cu un ambreiaj performant de la AP Racing. Iar pentru a face faţă puterii crescute, Hilux-ul demenţial a fost pregătit aproape la fel de bine precum o maşină pentru raliul Dakar. Acesta primind o suspensie de curse cu arcuri mai moi pe puntea spate ce a redus garda la sol cu 50 mm, jante de 18 inch, un nou raport de transmisie pentru diferenţialul spate şi un sistem de frânare de înaltă performanţă Powerbrake cu discuri de frână de 350 mm.

Conform celor de la Toyota South Africa, Hilux REX poate merge cu o viteză de 150 km/h pe teren accidentat! Costul întregului proiect se cifrează la 72,000 de dolari. Noi zicem că se merită!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (15 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter