A 10-a generaţie Honda Civic destinată Europei va apărea în 2017 cu propulsoare turbo!
26 Octombrie 2015, 17:36
Cei de la Honda au anunţat propulsoarele pentru cea de-a 10-a generaţie Honda Civic destinată pieţei europene care va debuta la începutul anului 2017. Conform niponilor, aceasta va fi echipată cu propulsoare pe benzină turboaspirate VTEC TURBO din seria Earth Dreams Technology care vor avea o cilindree de 1.0, 1.5 şi 2.0 litri. Propulsorul de 2.0 litri VTEC TURBO a debutat anul acesta pe modelul Civic Type R,
oferind 310 CP şi 400 Nm, o acceleraţie de la 0 la 100 km/h de 5,7 sec., o viteză maximă de 270 km/h şi un record absolut pentru maşinile cu tracţiune faţă pe legendarul Nurburgring Nordschleife – 7 minute şi 50.63 secunde.
La rândul său propulsorul de 1.5 litri VTEC TURBO cu 174 CP la activ a debutat pe versiunea nord-americană Civic, lansată recent în caroseria sedan. Ce putere va dezvolta mezinul de 1.0 litri şi 3 cilindri în linie nu se cunoaşte.
Toate cele trei propulsoare turbo vor avea injecţie directă şi se vor conforma normelor ecologice Euro 6. Cel mai importantă însă, este unificarea modelului nord-american cu cel european. Astfel, a 10-a generaţie al modelului european Honda Civic va primi aceeaşi platformă globală cu suspensie McPherson pe puntea faţă
şi, în sfârşit, suspensie multi-link pe puntea spate, dar şi caroserie similară cu Civic-ul american. Hatchback-ul cu 5 uşi Civic Type R va primi acelaşi propulsor 2.0 litri VTEC TURBO, însă noile setări ale suspensiei vor duce la un timp mult mai rapid pe Nurburgring.
Europenii nu vor primi sedanul care este disponibil în SUA, ci doar hatchback-ul cu 5 uşi şi, probabil, coupe-ul cu 2 uşi, prefaţat de Civic Concept.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,473
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!