Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Bajaj Qute – cel mai ieftin automobil din lume la doar 2,000 de dolari!

1 Octombrie 2015 - 17:22
Denis Godorozea
Bajaj Qute – cel mai ieftin automobil din lume la doar 2,000 de dolari!
Asemenea rivalului său direct, Tata Nano, noul Bajaj Qute este produs în India, de către cei de la Bajaj Auto – producătorul renumitelor taxiuri cu trei roţi indiene. Fiind prezentat în calitate de concept în anul 2012 cu numele RE60, noul Qute a fost îndrăgit de către public care datorită formelor sale drăgălaşe de unde a şi provenit denumire şi anume de la cuvântul „Cute” (drăguţ) cu care a fost apreciat automobilul.

Totuşi, având o caroserie de automobil, Bajaj Qute se cataloghează ca un cvadriciclu. Pentru această catalogare au fost limitate gabaritele, puterea şi viteza. Astfel, Bajaj Qute măsoară 2,752 mm în lungime, 1,312 mm în lăţime şi tocmai 1,650 în înălţime. Gabaritele reduse îi oferă o rază extrem de mică de întoarcere de doar 3.5 metri.

Având o greutate de 400 kg, Qute este echipat cu un propulsor de 216 cm. cubi care dezvoltă 13.5 CP şi 19.6 Nm fiind capabil să atingă o viteză maximă de 70 km/h. Propulsorul se conformă normelor ecologice Euro 3, emite doar 66 g/km de CO2 şi consumă un litru de benzină la 36 km.

Mai târziu va apărea şi versiunea CNG alimentată cu gaz natural comprimat (metan). Noul Bajaj Qute va costa doar 2,000 de dolari fiind cu 1,000 de dolari mai ieftin decât rivalul său, Tata Nano!

Cei de la Bajaj Auto planifică exportarea vehiculului în 16 ţări ale lumii, inclusiv în ţări europene, atunci când va trece toate testele de omologare. Producerea zilnică al noului Qute va fi de 1,000 de exemplare şi va putea fi crescută la 5,000 de exemplare în dependenţă de cerere.

Totuşi designul maşinii este unul foarte simplist - geamurile laterale sunt opţionale! Respingător este şi habitaclul acestuia - mai auster poate fi doar interiorul lui Peel P50! Cum vă pare această „maşină”?!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter